Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. március 12. 16:10

Árvízi emléksétára hívja a szegedi családokat az Agóra

A kulturális intézmények továbbra is zárva vannak, ezért különféle online programokkal igyekeznek tartani a kapcsolatot a közönséggel. A Szent-Györgyi Albert Agóra közös sétára invitálja március végéig a családokat, hogy együtt keressék fel a szegedi nagyárvíz emlékhelyeit.

Hirdetés

Az Agóra játékával élményszerűvé tehető egy egyszerű családi belvárosi séta.

A Kálvária sugárúti bejáratnál a postaládánál vehető át az Árvízi kukucskáló füzet, ebben felsorolják azokat a helyszíneket – ez alkalommal szám szerint tizenhatot – amiket végig lehet járni.

Mindegyikhez az 1879-es szegedi nagyárvízzel kapcsolatos egy-egy feladat vagy játék is kapcsolódik, a végén pedig értékes ajándékokat is nyerhetnek azok, akik március végéig visszaviszik a kitöltött füzetet.

A séta során fel kell kutatni például a Dóm téri panteonban annak az építészmérnöknek az emléktábláját, akiknek jelentős szerepe volt Szeged árvíz utáni újjáépítésében.

A séta során útba kell még ejteni többek között a Somogyi-könyvtárt, a Kövér Béla Bábszínházat, valamint a Hajnóczy utcát, ahol Szeged egyik legrégebbi épülete, az 1859-ben épült Balassa-ház található.

Azok között, akik az Árvízi kukucskáló füzetet legalább 10 helyes megoldással és saját elérhetőségeikkel együtt bedobják az Agóra postaládájába, március 19-én és április 1-jén ajándékokat sorsolnak ki.

A nyertesek neveit az Agóra honlapján és Facebook-oldalán lehet majd olvasni.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: játék nagyárvíz séta Szent-Györgyi Albert Agóra
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés