Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Legnagyobb bajban is figyel az adóhivatal: ellenőriztek egy járvány miatt bezárt üdülőt, mert hónapok óta nem használták a pénztárgépet
Túl a városon 2021. március 12. 09:41

Legnagyobb bajban is figyel az adóhivatal: ellenőriztek egy járvány miatt bezárt üdülőt, mert hónapok óta nem használták a pénztárgépet

Ha ezt Ionesco-darabban olvassuk, akkor nem lepődünk meg, de ez nem egy Ionesco-darab, hanem a magyar valóság. Mondjuk, így sem lepődtünk meg nagyon.

Hirdetés

Fogja meg az asztal szélét, miközben olvassa: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal négy ellenőre testületileg kivonult a napokban a novai Csicsergő Szabadidőközpontba egy kis ellenőrzésre, mert azt látták a rendszerükben, hogy hónapok óta nem használták a panzió pénztárgépét.

Ami a járvány miatt nem üzemel.

Az esetről a Telex számol be cikkében. Azt írják, a Zala megyei faluban lévő szálláshely november óta zárva tart, mert bár üzleti célból utazó vendégeket fogadhatna, de a 800 lelket számláló Novába valahogy senki nem akar üzleti céllal utazni, ezért a családi vállalkozás tulajdonosa inkább bezárt. 

Ruzsics Milán épp a kertben dolgozott, amikor megérkeztek az adóellenőrök. Azt mondták neki, hogy azért ellenőrzik, mert látják, hogy hónapok óta nem használják a pénztárgépet, ami ugyebár összeköttetésben van a NAV rendszerével, ezért vették észre az „anomáliát”. 

Orbán Viktor egyébként november 9-én jelentette be azt a korlátozócsomagot, aminek része a nem üzleti célú belföldi szálláshelykiadás tiltása.

Ruzsicséknak a zárás miatt 15 dolgozóból 11-et el kellett küldeniük, ez is mutatja az Orbán-kormány hatékonyságát a pandémiás munkahelyvédelem terén. A családfő a Telexnek azt mondta, az ellenőrök korrektek voltak, és szabálytalanságot sem talátak, majd beleírták a papírjaikba, hogy

„a pénztárgép üzemen kívül van, mert az egység pandémiás helyzet miatt zárva tart”.

Ruzsics Milán azért annyit megjegyzett:

„Azért volt bosszantó az ellenőrzés, mert hónapok óta szinte semmilyen támogatást nem kapunk az államtól. A hatóságok pedig csak vegzálják az embert, miközben egy csomó díjat így is fizetnünk kell”.

Függöny.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ellenőrzés gazdasági válság járvány koronavírus NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal turizmus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés