Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Köszönt Szegednek az első vasútvillamos, majd továbbrobogott Hódmezővásárhelyre
Szegeden 2021. március 10. 16:17

Köszönt Szegednek az első vasútvillamos, majd továbbrobogott Hódmezővásárhelyre

Képriport
Akár egy motorvonat úgy jött Kecskemét felől, majd egy rövid nagyállomási pihenő után Rókuson át futott át Hódmezővásárhelyre.

Hirdetés

– Tehervonat érkezik Szeged felől a második vágányra! A vágány mellett, kérem, vigyázzanak! – így mondta be a hangos az 1-es Vasvillát Szeged-Rókuson. Valahogy be kellett mondani, figyelmeztetni kellett a rajongókat, mások nem voltak az állomáson, de persze akkor is be kellett volna mondani, ha senki nincs a peronon. Az állomáson aztán méltóságteljesen átgurult.

Úgynevezett tehervonat Szeged-Rókuson. Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Kecskemét és Kiskunfélegyháza előtte teljesített egy oda-vissza rohanást, majd ezután jött le Szegedre. Bement egészen a Nagyállomásig, majd egy rövid pihenő után elindult Hódmezővásárhelyre.

Ritkán lehet ilyen képernyőmentést készíteni a Vonatdroid-alkalmazásban. A 406 001-es vasútvillamos üzemszerűen az Indóház téri hurokban vár majd indulásra Szeged Nagyállomás elől – szeptember végétől

Mostantól sokszor találkozhatunk vele, a 135-ös vasútvonalon Szeged-Rókus és Vásárhely között rendszeresek lesznek a futópróbák. És lassan bejön majd tényleg Szegedre is, hiszen tesztelni kell az SZKT vágányain is.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hódmezővásárhely tramtrain vasútvillamos Vasvilla MÁV MÁV-Start Szeged-Rókus Szeged–Békéscsaba vasútvonal vasút
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés