Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Úton Magyarországra a 2-es Vasvilla, az 1-es holnap benéz Szegedre, de nem ott, és nem úgy, ahogy majd menetrend szerint jár
Szegeden 2021. március 9. 15:39

Úton Magyarországra a 2-es Vasvilla, az 1-es holnap benéz Szegedre, de nem ott, és nem úgy, ahogy majd menetrend szerint jár

Valenciában kamionokra rakták hazánk második vasútvillamosát is. Ugyanúgy közelíti meg a szentesi motorgarázst, ahogy az 1-es.

Hirdetés

A 406 002-es vasútvillamos várhatóan március 16-án érkezik meg a Szentesi Motorgarázsba. A második vasútvillamos leemelése és összeszerelése a tervek szerint még aznap megkezdődik.

A prototípus, azaz a 406 001-es működésének ellenőrzésére irányuló futópróba március 4-én, Szentes–Mindszent–Szentes útvonalon sikeresen lezajlott.

Holnap, azaz március 10-én a hatósági nagyvasúti futópróbát végzik el Kecskemét–Kiskunfélegyháza–Szeged útvonalon, majd a hatósági járműszemle és próba következik Hódmezővásárhely új villamosvasúti vonalán.

Azaz szerdán a Pfaff Ferenc tervezte gyönyörű felvételi épület „rossz oldalán” lesz látható a vasútvillamos, már ha bemegy odáig. Aki biztosra akar menni, az a kecskés átjárónál trainspotterkedjen holnap.

Ezután a vonali próbák a 135-ös vasútvonal Szeged–Hódmezővásárhely szakaszán, a hódmezővásárhelyi és szegedi villamosvasúti vonalakon folytatódnak.

A nagysebességű futópróbákat hátráltatta a prototípus állítólagos keréklaposodása is, ezt azonban a vasúttársaság nem erősítette meg.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hódmezővásárhely MÁV Stadler tramtrain Valencia vasútvillamos
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés