Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 9. 14:06 Forrás: 444.hu

A Pedagógusok Szakszervezete azt szeretné tudni, beoltják-e végre a pedagógusokat

A szakszervezet Kásler Miklóstól és Palkovics Lászlótól vár választ több fontos, a pedagógusokat érintő kérdésre, többek között arra, szerepelnek-e végre a tanárok az oltási tervben.

Hirdetés

A nyílt levélben a Pedagógusok Szakszervezete „egyértelmű és határozott, azonnali választ vár” arra a kérdésre, hogy „a tavaszi szünet végéig beoltják-e a pedagógusok, oktatók, oktatásban dolgozók közül azokat, akik ezt igénylik”.

A szakszervezet szerint amennyiben a tanulókat a tavaszi szünet után visszaengedik az iskolákba, „elengedhetetlen a köznevelésben, szakképzésben dolgozók azonnali oltása”. Hangsúlyozták: sok esetben már „a tegnap beadott oltás is megkésett”, mert számos óvodában igényeltek a szülők gyermekfelügyeletet és onnan is haza vihetik a pedagógusok a vírust.

A levélben megfogalmazottak szerint a pedagógusok cserben hagyva érzik magukat, „mert a mostani digitális átálláshoz sem kaptak segítséget, ráadásul a hátrányos helyzetű térségekben semmi sem változott”.

A Pedagógusok Szakszervezete az alábbiakra vár azonnali és egyértelmű választ:

- Hajlandó a kormány azonnal beoltani az oltást kérő pedagógusokat, oktatókat, oktatásban dolgozókat?

- Hajlandó a kormány most kifizetni az egyszeri 100 ezer forintos kompenzációt az otthon végzett digitális oktatásért?

- Hajlandó a kormány a 14 éven aluli gyermek egyik szülője otthon maradásának ösztönzésére 100 százalékos táppénzt fizetni?

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyílt levél oltás pedagógus Pedagógusok Szakszervezete
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés