Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 9. 14:42

Elképesztő uszítás egy jobboldali blogon egy putyini nagyotmondással

Egy közepesen hihető putyini bonmot-t igyekszik meglovagolni egy magát jobboldali blognak mondó propagandaoldal. Ne legyenek kétségeik, a 2022-es választási kampány elkezdődött, a hazugságok, a megtévesztések, a csúsztatások egyre nagyobbak és nagyobbak lesznek.

Hirdetés

„Még 50 évvel ezelőtt a Leningrádi utcák megtanítottak engem valamire. Ha a harc elkerülhetetlen, ütni elsőként kell!”

Ezt Vlagyimir Putyin mondta, amikor az iszlám állam terroristáiról, a szíriai harcokról beszélt még 2015-ben. Ebbe szerelmesedett bele egy jobboldali blog, ahol az alábbiakat fűzték a putyini gondolatokhoz:

„ha egy kicsit elvonatkoztatunk a helyzettől, akkor a mondatoknak a 2022-es magyar választásra nézve is lehet értelme. Teljesen világos, hogy hatalmas csaták lesznek a következő bő egy évben. A baloldal nem egyedül megy a »harcba«, hiszen mellettük áll az amerikai elnök, brüsszeli haverjaik, korlátlan mennyiségű pénzük van, övék a média nagyobb szelete, őket támogatja a közösségi média, hazugságaikkal, álhíreikkel már most uralják a közbeszédet, és ez csak rosszabb lesz. Ha a Fidesz nyerni akar, akkor fogadja meg ezt a tanácsot, mert bár nem fizikai értelemben, de átvitt értelemben ez mindenképp egy harc.”

2021-ben a Nemzeti Együttműködés Rendszerének tizenegyedik évében még mindig azt terjeszteni,

  • hogy a média nagyobb szelete a baloldalé,
  • hogy korlátlan mennyiségű pénz van a baloldalon (pénztáros Lőrinc és a többi jobboldali oligarchia, rokon, barát mint csinál 2010 óta?),
  • hogy hazugságaikkal, álhíreikkel már most uralják a közbeszédet,

minimum megmosolyogtató.

És akkor a putyini nagyotmondásról:

1965-ben a Szovjetunióban, annak is a második legfontosabb városában, Leningrádban egyvalami biztosan volt: rend. Rend és csend. A kis Vlagyimir Vlagyimirovics 12-13 éves volt, harcolni akkortájt nem nagyon volt divat, a felnőtteknek sem. Ha eltalálták a labdával, akkor pityereghetett, vagy megkergették egymást a srácokkal a játszótéren, de hogy otthon kikapott, ha „harcolt”, az majdnem biztos. Azaz jól hangzik ez az ütős kis történet, de nem (nagyon tűnik) igaz(nak).

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Oroszország választás 2022 Vlagyimir Putyin
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés