Hirdetés
Hirdetés
 • Kezdőlap
 • Hírek
 • Művház
 • Pedagógiai esték: régi előadók új előadásaival az IH helyett az interneten jön a folytatás
Művház 2021. március 9. 12:51

Pedagógiai esték: régi előadók új előadásaival az IH helyett az interneten jön a folytatás

Hat évvel ezelőtt, 2015-ben indult a Mentorhálózat Pedagógiai esték sorozata Szegeden. Az eddig megtartott 103 előadást több mint 48 ezren látták. Tavaly a pandémia miatt a legtöbb program elmarad, most hosszú és kényszerű szünet után az online térbe költözik az előadássorozat.

Hirdetés

Túlzás nélkül elmondható, most is sztárelőadók adják a jelképes kilincset egymásnak március 16-tól a dél-alföldi régió egyik legrangosabb előadás-sorozatán, amely most az online térbe költözik.

Május 11-ig összesen kilenc előadást terveznek, olyan sikeres, korábban már kipróbált előadók térnek vissza az IH és a Mentor(h)áló „virtuális színpadára”, mint Klein Dávid expedíciós hegymászó, vagy Kozma-Vízkeleti Dániel klinikai szakpszichológus, családterapeuta, aki arról beszél majd, milyen családi mintákat hozunk otthonról és mit kezdünk velük.

Visszatér Klein Dávid expedíciós hegymászó is, aki Bizonytalanság, válság, újrakezdés címmel tart online elődadást

Ugyancsak nagy érdeklődésre tarthat számot az idei tavasz egyik nagy visszatérője Tóth Árpád karnagy, zenetanár, aki A dal mögött megbúvó nép – emberi történetek népdalaink tükrében című előadásával ismét bebizonyítja, hogy még online módon is meg lehet szerettetni az éneklést.

Az online előadás-sorozat március 16-án, kedden este indul. Ettől kezdve a tervek szerint hetente, kéthetente keddenként találkozhatnak az érdeklődők egy-egy izgalmas témával és nagyszerű előadóikkal.

Az előadás megtekintéséhez előre jegyet kell váltani az IH rendezvényközpont online jegyértékesítési felületén. Ezt követően minden néző egy visszaigazoló e-mailt fog kapni, amely tartalmazni fogja az online előadás megtekintéséhez szükséges linket.

– Nem tervezünk magas jegyárakat, 1500-2000 forintba kerül majd a legtöbb programunk, esetleg néhány kiemelt előadásért kell egy kicsit többet fizetni. Az a célunk, hogy minél többen láthassák az előadásokat – mondta el Porkoláb Mihály, a Pedagógiai esték ötletgazdája és szervezője. – Ha az előadás időpontjában valaki éppen nem ér rá, akkor sincs oka aggodalomra. A jegyvásárláskor megkapott linkre kattintva 24 órán belül bármikor megtekintheti az előadást, a neki legalkalmasabb időpontban.

A programsorozat az elmúlt években kinőtte Szegedet, sőt a Dél-Alföldet is. Egyre több érdeklődő jött el személyesen meghallgatni az előadásokat Kalocsáról, Szolnokról, Szekszárdról, Békéscsabáról, vagy éppen Kiskunhalasról. Most – az online térnek köszönhetően az egész országban láthatóak lesznek majd az előadások.

– Nem élő, streemelt programokat, hanem előre rögzített előadásokat láthatnak majd a nézők. Öröm, hogy így a program eljuthat bárhová az országban, de hátránya, hogy ebben a formában az előadás végén nem kérdezhetnek majd a nézők – mondta Porkoláb Mihály.

Az előadássorozatot Böjte Csaba ferences rendi szerzetes A szabadság rabságában című ingyenes előadása nyitja

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója több alkalommal is vendégeskedett a Mentor(h)áló és az IH közös színpadán. A most induló online sorozat nyitóelőadásán
Csaba testvér 2018-as szegedi előadását ingyen tekinthetik meg az érdeklődők, az esemény Facebook-oldalán vagy az IH Rendezvényközpont weboldalán.

Program

Március 16., kedd 18.00

 • Böjte Csaba ferences rendi szerzetes: A szabadság rabságában – ingyenes nyitóelőadás

Március 23., kedd 18.00

 • Klein Dávid expedíciós hegymászó: Bizonytalanság, válság, újrakezdés

Március 30., kedd 18.00

 • Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus: Mit hozunk otthonról? Családi mintáink, és amit kezdünk velük

Április 6. kedd 18.00

 • Steigervald Krisztián generációkutató: Generációk harca – hogyan értsük meg egymást a pandémia idején?

Április 13., kedd 18.00

 • Tóth Árpád karnagy, zenetanár: A dal mögött megbúvó nép – emberi történetek népdalaink tükrében

Április 20., kedd 18.00

 • Gyarmathy Éva Prima díjas klinikai szakpszichológus: Az atipikus lesz a tipikus

Április 27., kedd 18.00

 • Purebl György pszichiáter: Az élet sója? A hétköznapi stressztől a szorongásos zavarokig

Május 4., kedd 18.00

 • Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész: Hányfélék a magyarok? – A magyar identitás forrásvidéke

Május 11., kedd 18.00

 • Krekó Péter egyetemi oktató, politológus: Miért szeretjük az összeesküvés elméleteket?

A program változhat – tudtuk meg a szervezőktől, ezért azt tanácsolják az érdeklődőknek, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a Mentor(h)áló Facebook-oldalát.

Nyitóképünkön Tóth Árpád zenetanár, aki  most online módon próbája megszerettetni az éneklést.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előadás IH Rendezvényközpont Mentor(h)áló online Pedagógiai esték Porkoláb Mihály programozó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés