Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 8. 18:09 Forrás: Szegedi Tükör

Szabó Sándor: A járvány idején minden segítség életmentő lehet

A koronavírus-járvány kitörése óta Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő több mint négymillió forint értékű adománnyal segítette a körzetében élő rászorulókat.

Hirdetés

– A járvány még inkább megterhelte a családokat, különösen azokat, amelyeknél korábban is probléma volt a mindennapi megélhetés. A Szeged környéki kistelepüléseket járva döntöttem úgy, hogy a lehetőségeimhez mérten igyekszem a járvány idején fokozottan támogatni a rászorulókat – mondta Szabó Sándor.

Szeged szocialista országgyűlési képviselője a járvány első időszakában maszkokkal, fertőtlenítőszerekkel igyekezett segíteni. Májusban védőfelszereléseket, júniusban élelmiszereket, szeptemberben tanszereket, decemberben pedig karácsonyi ajándékokat osztott. Az elmúlt egy évben négy nagyobb és több kisebb akció során összesen már több mint négymillió forinttal támogatta a választókörzetében élő rászorultakat és szociális intézményeket.

Februári akcióját Deszken indította el, majd Kübekháza és Ferencszállás után márciusban Újszentivánon és Klárafalván folytatja. Egy-egy csomag körülbelül ötezer forint értékű tartós élelmiszert rejt.

– Az MSZP szolidaritási alapjába fizetjük be mi, képviselők a fizetésemelésből származó és jótékonysági célra felajánlott összeget. Ebből a nagyobb, központi akciók költségeit fedezzük; emellett a párt helyi szervezetét is támogatom minden hónapban a bruttó fizetésem tíz százalékával, a mostani akciót ebből tudom finanszírozni – mondta el Szabó Sándor.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány járvány jótékonyság koronavírus MSZP pandémia Szabó Sándor Szegedi Tükör világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés