Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2021. március 8. 12:22

Életfogytiglant kaphat a meggyilkolt szentesi Koncz Judit volt élettársa

A Fővárosi Ügyészség azzal vádolja D. Lajost, hogy 15 évvel ezelőtt megölte a szentesi nőt, és a Tiszába dobta a testét.

Hirdetés

Az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolja D. Lajost, ezért életfogytig terjedő szabadságvesztést kérnek rá a bírótól. A gyanúsított férfi nem tett vallomást.

Koncz Judit feltételezett gyilkosát tavaly júliusban tartóztatták le.

A Fővárosi Főügyészség közleményének legérdekesebb része az, amiben taglalják, hogy a nő holttestét 2007 nyarán megtalálta egy horgász, akkor azonban nem tudták azonosítani. A büntetőeljárás során felmerült adatok alapján végül 2020-ban azonosították az áldozatot. Sajnos a közleményben már nincs szó arról, hogy miért kellett 13 év az azonosításhoz.

A szentesi nő 2006. július 21-éről 22-ére virradóra tűnt el Szentesről, a Dózsa utcai otthonából, hátrahagyva kétéves kislányát.

Koncz Judit rejtélyes eltűnésével évek óta foglalkozik a közvélemény Szentesen és környékén. A nő eltűnése előtt elkészítette az akkori élettársa egyik kedvenc ételét, a krumplis tésztát, beáztatta a mosnivalót, SMS-t küldött az akkori élettársának – aki munkája miatt Kecskeméten töltötte az éjszakát – azzal a szöveggel, hogy „Jó éjszakát, vigyázz magadra, szeretlek, reggel várunk”. Július 22-én reggelre megdöglött Koncz Juditék házőrző kutyája. A keverék kuvaszt megmérgezték. Megtalálták a kertben a 26 éves nő fél pár fülbevalóját.

Tyityán László, a szentesi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője 2011-ben úgy nyilatkozott, hogy nem találtak gyilkosságra, emberrablásra vagy a nő hollétével kapcsolatos más bűncselekményre utaló nyomot a nyomozás során.

Fordulat volt az ügyben, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) speciális nyomozócsoportja 2014-ben mégis nyomozni kezdett Koncz Judit ügyében, és 2016-ban a nő volt élettársa Vásárhelyi utcában álló házát és udvarát feltúrták, majd a Tiszában keresték Koncz Judit holttestét a speciális nyomozók.

2017. augusztus 29-én a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának munkatársai elfogták Szentesen Koncz Judit korábbi élettársát, kislányának apját. A rendőrség előre kitervelten, hivatalos személy sérelmére, eljárása miatt és több emberen elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezett ellene eljárást.

Ezt nézze meg!

Letartóztatták a szentesi Koncz Judit feltételezett gyilkosát

Koncz Judit eltűnése valódi X-akta: 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a gyilkosra

Mégsem Koncz Judit volt élettársa dobott kézigránátot a szentesi jegyző erkélyére a bíróság szerint

Blokád alá vették a rendőrök az eltűnt Koncz Judit volt élettársának szentesi házát

Megtalálták a Szentesről 14 éve eltűnt Koncz Judit földi maradványait

Átadta az olasz hatóság Magyarországnak a szentesi Koncz Judit megölésével gyanúsított férfit

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eltűnés gyilkosság Koncz Judit Szentes
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés