Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 8. 07:29

Ezen a héten pótolják az elmaradt oltásokat, volt aki sírva könyörgött a vakcináért a hétvégén

Az Astra-Zeneca-típusú oltásokról van szó, amire olyanokat is behívtak, akiket már beoltottak vagy a lakóhelyük irreálisan messze van.

Hirdetés
Hirdetés

A hatvan év alatti krónikus betegek elhalasztott oltására a jövő hét második felében kerül sor, ennek részleteiről az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján adnak majd tájékoztatást. Minden beadott oltást dokumentálnak és összevezetik a regisztráltakkal

– írta a Koronavírus Sajtóközpont az ATV kérdésére válaszolva.

A magyarországi járványkezelés egyik legszomorúbb napja volt a pénteki, amikor a hétvégi oltáskampányt le kellett állítani kormányzati adminisztrációs hiba miatt. Összesen 74 ezer embert akartak beoltani Astra-Zeneca-vakcinával, végül lefújták az oltásokat. Szombaton viszont mégis beoltották a megjelenteket az oltópontokon, voltak köztük többen, akik értesítő SMS híján is magkapták a vakcinát.

A Telex beszámolt arról, hogy Budapesten több oltóponton is sorban álltak az emberek, kik SMS-sel a telefonjukban, kik anélkül. A Budai Gyermekkórházban például a háziorvosok által kiállított oltásra hívó igazolást is elfogadták.

Volt olyan várakozó, aki végig azt mondta, van SMS a telefonjában, de, amikor ezt be kellett mutatni, kiderült, hogy még sincs. Az illető ezután sírva magyarázta, hogy krónikus beteg, két gyereket nevel, de nem kaphatott vakcinát.

Orbán Viktor a péntek reggeli rádiós igehirdetésében sok mindenről bölcselkedett, de nem tudta bemondani azt a telefonszámot, ahol érdeklődni kell azoknak, akik most hétvégén végül nem kaphatták meg a védőoltást, pedig előzetesen értesítették őket. A miniszterelnök azt mondta, majd meg mondja Müller Cecília.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járványkezelés koronavírus oltás Orbán Viktor

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés