Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 7. 18:56

Lesz gyerekfelügyelet a korlátozások idejére, de csak ha a szülő külön kéri

A telefonszámos sztori után ugye senki sem lepődik meg, hogy arról nincs infó a vasárnap megjelent részletes szabályozásban, hogy miként lehet ezt kérni?

Hirdetés

Bár pénteken még azt közölte a kormányzat a köznevelési államtitkáron keresztül, hogy a hétfőtől életbe lépő iskola- és óvodabezárások egy hónapig tartó idejére nem szerveznek gyermekfelügyelet, szombaton az derült ki, hogy mégis szereznek. Ezek után ma, vasárnap pedig megjelent a hivatalos szabályozás is, eszerint viszont csak akkor vigyáznak a gyerekre, ha azt a szülő kéri, egész pontosan kérelmezi. 

A Magyar Közlöny szerint

a szülőnek nem kell személyesen, elég eletronikus úton kérelmeznie, hogy vigyázzanak a gyerekére. Az viszont nem derül ki a szabályozásból, hogy hol és hogyan kell ilyen formában jelezni az igényt

– írja a 444.

Ez az országos helyzet, Szegeden viszont már pénteken elkezdték felmérni, hogy kiknek lenne szükségük felülgyeletre, és több mint négyszáz szülő jelezte ezt, így hat szegedi óvodában lesz gyermekfelügyelet március 8-ától.

(Képünk illusztráció.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: covid-19 gyerekek járvány járványkezelés karantén korlátozás koronavírus óvoda betegség felmérés fertőzés jelentkezés Magyar Közlöny szegedi önkormányzat vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés