Hirdetés
Ziccer 2021. március 7. 14:17

Nagy Péter emelte a legnagyobbat a Savaria Kupán

A szegedi súlyemelő 385 kilogrammig jutott a szombathelyi versenyen.

Hirdetés
Hirdetés

A 16-szoros magyar súlyemelőbajnok Nagy Péter teljesített a legjobban a szombati szombathelyi Savaria Kupán, ami a X. Tóth Géza-emlékverseny is volt egyben.

A 15 szakosztály képviselőit, köztük a hazai élmezőny java részét mozgósító pénzdíjas versenyen 

a szegediek ólomsúlyú versenyzője összetettben 385 kilogrammig jutott, amivel az eredményt a kategória világcsúcsához viszonyító számítás alapján nemcsak a plusz 109 kg-ban, hanem az abszolút sorrendben is az élen végzett.

A koronavírus-járvány miatt zárt körben, nézők nélkül rendezett eseményen, aminek a Haladás VSE Rohonci úti sportkomplexuma adott otthont, a tokiói olimpiai indulásra is esélyes Nagy Péter mellett indult az áprilisi moszkvai Európa-bajnokságra készülő válogatottak közül a kecskeméti Kmegy Máté is, aki a 81 kilósok között nyert 309 kg-os összeredménnyel.

Az olimpiai ezüstérmes szombathelyi súlyemelő nevét viselő emlékversenyen a férfiaknál legeredményesebb utánpótláskorúként az abszolút rangsor negyedik helyén végzett az elmúlt két évben a legjobb magyar súlyemelő címet kiérdemelt békési tinédzser, Fekécs Szilárd, aki az ifjúságiak 81 kilós kategóriájában mindkét fogásnemben, és összetettben is (281 kg) korosztályos országos csúcsot állított fel.

A nőknél a ranglista élén az Eb-re nevezettek között is szereplő békéscsabai Mitykó Veronika zárt, aki a 71 kg-os súlycsoportot megnyerve 198 kilóig jutott összetettben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Nagy Péter súlyemelés Szombathely verseny

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés