Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • 1818 – ez az a telefonszám, amin több mint egy napig gondolkodott Orbán Viktor és a komplett operatív törzs
Túl a városon 2021. március 6. 12:48

1818 – ez az a telefonszám, amin több mint egy napig gondolkodott Orbán Viktor és a komplett operatív törzs

Két mondatban intézi el a tájékoztatást a kormány a Magyar Távirati Irodán keresztül.

Hirdetés

„Az oltandók a 1818-as telefonszámon és e-mailen is kérhetik a pontatlanul regisztrált adatuk javítását – közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-vel.

Azt írták: ha valaki az oltásra történő regisztrációkor pontatlanul adta meg adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, akkor az ingyenesen hívható 1818 telefonszámon vagy az adatvedelem@neak.gov.hu e-mail címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.”

Hogy miért különösen fontos ez a telefonszám?

  • Pénteken összeomlott az Orbán-kormány, a koronavírus-járvány elleni védekezés, vagy annak látszó „valami” totális csődöt mondott.

  • A hétvégére tömeges oltást terveztek, de ez „technikai” hiba miatt elmaradt, miközben Orbán Viktor miniszterelnök már decemberben kijelentette, meg tudnák csinálni, hogy akár egymillió embert is beoltsanak, közben pedig sokadszor fordultunk a vírus elleni harcban a célegyenesbe.

  • Orbán Viktor a péntek reggeli igehirdetésben sok mindenről bölcselkedett, de nem tudta bemondani azt a telefonszámot, ahol érdeklődni kell azoknak, akik most hátvégén végül nem kaphatták meg a védőoltást, pedig előzetesen értesítették őket. A miniszterelnök azt mondta, majd meg mondja Müller Cecília.

  • Ceci néni ehhez képest jó szokásához híven csak az itóka fontosságáig tudott eljutni, azt javasolta, ha oltakozni megyünk, legyen nálunk innivaló a biztonság kedvéért, de a telefonszámot nem mondta el.

  • Közben a Magyar Közlöny csak nem akart frissülni, de Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő megtalálta máshol a rendeletet.

És akkor most másfél nap után végre megtudjuk, hogy a 1818-as számot kell hívni.

Ez így szégyen. Ez nem felelős kormányzás.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hadházy Ákos járvány koronavírus Müller Cecília Orbán Viktor pandémia vakcina védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés