Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 6. 12:13

Nem a boltzáras Magyar Közlöny a hétvége legdurvább kiadványa, hanem a lap következő száma

Kis túlzással pallosjoga van Jenei Zoltán országos kórház-főigazgatónak. Újból módosult az oltásról szóló igazolás szövege, de még mindig homályos.

Hirdetés
  • Szinte bármelyik egészségügyi dolgozó, az éppen felmondottak is, az eleve a magánszférában dolgozók is berendelhetők az állami intézményekbe, kivéve persze egyházi intézményben dolgozók meg rendvédelem, hadsereg,
  • az állam a magánszolgáltatók ingatlanait és eszközeit is igénybe veheti.

Többek között ez is szerepel a Magyar Közlöny legfrissebb számában, szó szerint ez van a Közlönyben:

„A veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet (a továbbiakban: veszélyhelyzet) ideje alatt az országos kórház-főigazgató – a (2) és (4) bekezdésben foglaltak kivételével – a (3) bekezdésben foglaltak szerint, határozattal berendelheti egészségügyi szolgálat teljesítésére azon egészségügyi dolgozót, aki

a) az egészségügyről szóló törvény szerinti működési nyilvántartásban érvényes bejegyzéssel szerepel, és
b) e rendelet hatálybalépésének napján vagy azt követően nem állami vagy nem önkormányzati fenntartású vagy tulajdonú egészségügyi szolgáltatónál egészségügyi tevékenységet végez, vagy kormányzati igazgatási szervvel szolgálati jogviszonyban áll.

(...)

Az egészségügyi dolgozót egészségügyi tevékenység végzésére állami vagy önkormányzati fenntartású szolgáltatóhoz lehet az országos kórház-főigazgató által meghatározott időtartamra, de legfeljebb a veszélyhelyzet megszűnéséig berendelni.”

A rezidenseket bárhova vezényelhetik, íme:

„A veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet ideje alatt az országos kórház-főigazgató az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló rezidens számára a rezidens elsődleges képzési helyének minősülő egészségügyi szolgáltatótól eltérő egészségügyi szolgáltatót jelölhet ki a munkavégzés helyeként, ha azt a koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása vagy egyéb ellátási érdek indokolja.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: boltzár járvány koronavírus Magyar Közlöny pandémia világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés