Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 6. 11:09

A bátraké a szerencse! – Bódi György olvasói levele

Vagy ahogyan a művelt magyar mondja: „Fortes fortuna adiuvat!”

Hirdetés

Így fejezi be be Orbán Viktor nagyívű eszmefuttatását, amelyet itt a szeged.hu-n is teljes egészében közölt a szerkesztőség. Jól tették! Hagy tudja meg minden olvasó, hogyan is gondolkozik Magyarország leghosszabb hivatali idejét töltő miniszterelnöke (by Varga Judit). Eszembe jut az a régi vicc, amikor a lókupec árulja gebéjét, és a vevő megállapítja, hogy a ló vak, hiszen nekimegy a falnak. Nem vak, mondja a lókupec, hanem vakmerő!

Vakmerő, vagyis bátor! A történelem majd eldönti, hogy a Fidesz kilépése az Európai Néppártból (EPP) bátor döntés volt-e, vagy vakmerő? Legyen ez a Fidesz gondja! – mondanám, ha ugyanez a párt és vezetője nem hasonló stílusban és elvek alapján kormányozná immár több mint egy évtizede Magyarországot.

Náluk van a bölcsek köve; ők az igazság letéteményesei; a gondolkodásuk és cselekvésük a demokratizmus mintája; ők a keresztény Európa védelmezői; ők óvják meg a kontinenst a migránsoktól, a buziktól, az idegen kultúráktól, és a hazátlanoktól. Ők soha nem fecsérelnék a drága idejüket azzal, hogy leszámoljanak valakikkel, sokkal fontosabb dolog köti le minden percüket: a haza megmentése! A Fidesz egy bölcs, lendületes, igazságos, demokratikus párt, ezért ez a párt és annak elnöke hivatott Európa újjáépítésére és vezetésére! Aki nem így gondolkozik, az a magyar népet, a magyar választókat sérti meg! Mindenki más tévelygő, tudatlan és természetesen erkölcstelen...

Röviden ennyit gondol és ír a Fideszről és magáról Orbán Viktor ebben a búcsúlevélben.

  • Ez első, ami megfog, az a szerénység.
  • A második az a gyötrődés, hogy vajon helyesen döntöttem-e?
  • A harmadik: a tények mérhetetlen tisztelete.

Lenyűgöz az a felismerés, hogy másoknak is igaza lehet! A globális gondolkodás, ami csakis a nagyok jellemzője! Végül az az érzés, hogy milyen jó, hogy én itt élhetek, ahol gondolkoznak helyettem, lesik minden gondolatomat, gondoskodnak rólam, nem lopnak, nem csalnak, nincs családi és haveri összefonódás, mindenről nemzeti konzultálhatok, tevékeny része lehetek az ország sorsa alakításának. Helyettem és értem is röpködnek külön helikoptereken, üdülnek luxusjachton, viselik szerényen a milliós karórákat és hordják a divatos hátizsákokat, vesznek meg megyényi földterületeket. Majdnem minden újságban ugyanazt olvashatom, majdnem minden tv-ben ugyanazt hallhatom, nem zavarják össze-vissza a gondolataimat. Engemet itt megóvnak a tévelygésektől!

Ezért is érzem mélyen igaznak a Miniszterelnök Úr azon gondolatát is, hogy a Fidesz EPP-ből való kiüldözésével engemet, mint magyar választót is mélyen megsértettek, és korlátozzák a jogaimat. Most már csak abban bízhatok, hogy majd Trócsányi EP-képviselő úr beperli őket a számunkra mindig fontos és lényeges ítéleteket hozó Európai Bíróságon a jogállami normák megsértéséért.

Nagyon töröm a fejemet, hogy én is valami nagy bölcsességgel és latinul fejezzem be ezt a levelet, mint ahogyan azt Miniszterelnök Úr is tette, de nem jut más eszembe, csak az: Cogito ergo sum! Még...

Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bódi György EU Európai Néppárt Európai Unió Fidesz olvasói levél Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés