Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 5. 15:43

Győr fideszes polgármestere szerint nem rendőrökkel kellett volna megíratni az új egészségügyi törvényt

Dézsi Csaba András nem csak Győr fideszes polgármestere, de kardiológus orvos is. Sok másik egészségügyi dolgozóhoz hasonlóan neki is komoly fenntartásai vannak az új szolgálati jogviszonnyal.

Hirdetés

A kormánypárti városvezető nem először kritizálja nyilvánosan pártja döntéseit. Korábban például arra panaszkodott, hogy az önkormányzatokat sújtó elvonások túl nagy terhet jelentenek a város költségvetésének és 10 milliárdos lyukat ütnek a költségvetésén.

Később Dézsi egyenesen gyalázatosnak nevezte a Fideszes többség által elfogadott egészségügyi törvényt, az új összeférhetetlenségi szabályok miatt ugyanis az addig mellette dolgozó feleségének távoznia kellett. A polgármester Facebook bejegyzésében akkor így írt:

Kedves Vera!
Sajnálom, hogy idő előtt vége a közös munkánknak! Abban a szívkatéteres laborban, amit közösen építettünk fel és közösen működtettünk szívvel, lélekkel az elmúlt 17 év során!
Csak azért büntetnek téged azzal, hogy holnaptól már nem végezheted azt a társadalmilag is kiemelkedően fontos munkát, amiben a szakmádban, az országban az egyik legjobb vagy, mert a feleségem vagy.
Ez szerintem gyalázat!

Később a polgármester a Győr+ rádiónak adott interjúban részletesen is kifejtette véleményét az egészségügy járvány alatti átalakításáról, ami több ezer dolgozó felmondását eredményezte. Mint mondta, szerinte sokan csak kényszerből írták alá az új munkaszerződésüket – írja a 444.

Azt pedig égbekiáltó baromságnak nevezte, amit az országos kórház-főigazgató mondott arról, hogy a távozások után akár még javulhat is az egészségügyi ellátás.

Dézsi szerint az sem volt helyénvaló, hogy a Belügyminisztérium dolgozta ki az orvosokra és ápolókra vonatkozó új törvényt:

„orvosoknak ne akarják megmagyarázni rendőrök azt, hogy mi az egészséges életmód, mert mi egy picit többet tudunk erről”.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dézsi Csaba András egészségügy egészségügyi szolgálati jogviszony Fidesz Győr költségvetés kórház orvosbér
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés