Hirdetés
Művház 2021. március 5. 18:15

Csaknem húsz online koncertet kínál márciusban a Filharmónia Magyarország

Közel húsz online zenei csemegét kínál márciusban ingyen a Filharmónia Magyarország. A koncertek között szerepel a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában a Kis kezek – nagy mesterek című gyerekprogram is. A nőnapon pedig Miklósa Erika, Balázs János és Horváth István közös estje várja a közönséget.

Hirdetés
Hirdetés

A virtuális koncertterem előadásai elérhetők a Filharmónia Magyarország Facebook, YouTube és Vimeo csatornáján, az előadások megtekintése díjtalan.

A márciusi koncertek sorát ma, pénteken este 7 órakor a Savaria Szimfonikus Zenekar hangversenye nyitja Nyári László hegedűművész és Vajda Gergely karmester közreműködésével. Az esten Mozart művei mellett Csajkovszkij 4. G-dúr zenekari szvitje is hallható lesz.

Március 7-én, vasárnap Szutrély Katalin szoprán és Berecz Mihály zongoraművész Mozart, Schubert-, Schumann- és Brahms műveket ad elő.

Nőnapon Miklósa Erika, Balázs János és Horváth István közös estje várja a közönséget, másnap a Győri Filharmonikus Zenekar Pilz János hegedűművész és Nagy Sándor brácsaművész közreműködésével lép színpadra Berkes Kálmán vezényletével.

Az Anima Musicae Kamarazenekar március 10-én debütál a Filharmónia virtuális koncerttermében Kirill Troussov hegedűművész közreműködésével, március 11-én a Miskolci Szimfonikus Zenekar hangversenyén Bartók és Richard Strauss művek szólalnak meg Várjon Dénes zongoraművész közreműködésével és Kovács János vezényletével.

A márciusi programok között szerepel továbbá a Kodály Filharmonikusok Debrecen estje, valamint a Győri Filharmonikus Zenekar fellépése Gérard Korsten vezényletével és Silvia Careddu fuvolaművésznő közreműködésével.

A Kodály Kórus Debrecen műsorában Byrd, Palestrina, Bach és kortárs alkotók szerzeményei is megszólalnak Karasszon Dénes csellóművész és Vojevogyina Olga zongoraművész előadásában, az est műsorvezetője Arany János karnagy, zenetanár.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Filharmónia Magyarország ingyenes koncert online programajánló Szegedi Szimfonikus Zenekar

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés