Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 5. 08:06

Megünnepelheti Magyarország illendően a nőket: a virágboltok csak kedden zárnak

Orbán Viktor kedvenc interjúhelyén, a Kossuth Rádióban a szokásos pénteki bölcsességek mondása közben ismertette, mi vár ránk hétfőtől két héten át.

Hirdetés

Nem hangzott el a kormányinfón tegnap, de fontos:

a bölcsődék még nyitva maradnak, meg a kerti munkák elvégzéséhez szükséges boltok is.

A miniszterelnök azt mondta, nem volt más választásuk. „Tragédia lesz, ha nem lépünk” – mondta a reggeli interjújában Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A virágboltok helyzetét is problémásnak ítélte a közelgő nőnap miatt, ezért március 8-án ők még nyitva maradhatnak, de 9-én be kell zárniuk. Az érintett vállalkozások egész márciusra megkapják a bértámogatást, és elengedik a bérleti díjukat is, illetve kiterjesztik az adókedvezményeket, és elengedik a katát.

Az oltások szervezését rövid időre leállították. Többeket is, rossz helyre hívták be, sőt már beoltott emberek is kaptak újból behívást. Ezek miatt egy telefonszámot is hamarosan közzétesznek ott lehet segítséget kérni.

Ha elviseljük a szigorítást, akkor abban bízhatunk Orbán Viktor szerint, hogy „befordultunk a célegyenesbe a vírus elleni háborúban”. Hisz abban a miniszterelnök, hogy két hét múlva megkezdődhet a fokozatos nyitás.

A járványhelyzet mellett Orbán Viktor most is megpróbálta megmagyarázni a Fidesz kilépését az Európai Néppártból.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: boltzár járvány kínai vakcina koronavírus Kossuth Rádió Orbán Viktor pandémia vakcina védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés