Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 4. 21:14

Garai Szakács László: Az én szamizdatom

Kísérlet egy vállalhatatlan magyarázat értelmezésére. VÉLEMÉNY

Hirdetés

„A Fidesz kilépett az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából. Nem fogadta el, hogy az európai parlamenti képviselőinek jogait és ezzel a magyar szavazók jogait is korlátozzák a frakció alapszabályzatának módosításával.

Miközben mi itt, Magyarországon és más vezetők a saját országaikban szó szerint élet-halál harcot folytatnak a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában. Ez vállalhatatlan.

Kilépésünk új perspektívát nyit az európai politikában is. Köztudott, hogy mi, magyarok a folyamatosan hátráló és a politikai értékeit a süllyedő léghajóból kidobáló EPP-t újra Európa vezető szellemi és politikai erejévé akartuk tenni. Nagy, erős, demokratikus jobboldallá, amely a centrumpártokat, a konzervatív és tradicionális kereszténydemokrata pártokat és szavazóikat is képes egy nagy közös politikai otthonba összegyűjteni.

Ez a lehetőség a tegnapi napon elveszett. Az EPP végleg az európai baloldal csatolmányává vált. A migráció, a családi értékek, a nemzeti szuverenitás, vagyis a kor nagy kérdéseiben nincs többé különbség az EPP és az európai baloldal között. Jó okkal gyújthatnak örömtüzeket az európai baloldal pártjai és vezetőik. Egy újabb párttal gyarapodtak.

A mi feladatunk is világos. Most az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik.

Itt az idő! Éljen a demokratikus jobboldal! Fortes fortuna adiuvat!”

Ezek Orbán Viktor miniszterelnök gondolatai, ezekkel próbálja indokolni azt, miért lépett ki az Európai Néppártból.

Ugyan egy ideje már kikoptam a különböző focipályákról, el is híztam, és nagy pocakkal csak Puskás Ferencet vették komolyan a pályán, mondjuk őt tényleg volt miért, de arra még emlékszem, hogy mindig, minden ziccert be kell rúgni, akkor is, ha már régen eldőlt a meccs.

Épp ezért:

tessék mondani, erről, így: „nem estek LMBTQ-őrületbe”, hogy mernek még mindig megszólalni Szájer József csatornázása után?!

  • Milyen bátorságról meg milyen szerencséről hadovál latinul?
  • Hogyan mer vállalhatalanságról, élet-halál harc elleni küzdelemről beszélni akkor, amikor a magyar kormány az egyetlen az Európai Unióban, amelyik minden eszközzel újra csak elvon és elvon, ahelyett, hogy támogatná, érdemben segítené minden állampolgárát?

És ha már élet-halál harc: ezek a brüsszeli bürokraták is kellettek ahhoz, hogy az Európai Unió együtt, egységesen vásároljon koronavírus elleni vakcinát, amelyből még mindig a legtöbb van az országban, a legtöbbet használták fel az „oltakozáskor”, bármennyire is azt hazudják, hogy lassan érkezik az oltás, és hogy az valójában azért jön, mert a kormány elintézte. Nem egyik sem igaz.

Családi értékekről inkább nem kéne beszélni, ha valamihez nem értenek, az a család.

Abban egyetértünk, hogy „kilépésünk új perspektívát nyit az európai politikában is.” Igen, végre könnyebben lehet majd dolgozni – Brüsszelben.

Csak közben nekünk, magyaroknak nagyon ciki ez az egész. Ahogy megmagyarázza, az pláne. Ennél többet érdemlünk.

Tudjuk, aquila non captat muscas.

De itt már régen nem erről van szó.

Acta est fabula.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Brüsszel EU Európai Néppárt Európai Unió Garai Szakács László Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés