Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mindenhová betörnek a gondokodó gépek: kurzus indul Szegeden a mesterséges intelligencia üzleti alkalmazására
Szegeden 2021. március 4. 16:26

Mindenhová betörnek a gondokodó gépek: kurzus indul Szegeden a mesterséges intelligencia üzleti alkalmazására

Magyarországon elsőként a szegedi egyetemen és a Budapesti Gazdasági Egyetemen kezdik oktatni a tavaszi szemeszterben a Mesterséges intelligencia üzleti iskola képzési címmel a Microsoft tananyagát.

Hirdetés

A mesterséges intelligenciára épülő technológia ma már a gazdaság minden területén jelen van, ezért a jövő gazdasági szakembereinek is fontos tisztában lenniük azzal, hogy alkalmazásuk hogyan illeszkedik a vállalatok működésébe és stratégiájába.

A Microsoft nemzetközi AI Business School tananyaga a mesterséges intelligenciának a vállalatok életében betöltött szerepével ismerteti meg a jövő gazdasági szakembereit magyar nyelven – jelentették be egy online konferencia keretében az egyetemek vezetői, valamint a Microsoft Magyarország képviselői.

A képzés négy fő modulon alapszik.

A tananyag elsajátításával a hallgatók rálátást szereznek arra, miként teremt a mesterséges intelligencia új értéket a vállalat és ügyfelei számára, és hogyan illeszkedik az alkalmazása az általános üzletstratégiába.

Külön modul foglalkozik azzal, hogyan kell egy szervezetet felkészíteni a technológiaváltással járó változások befogadására. Önálló modult szánnak a mesterséges intelligenciával kapcsolatos etikai és jogi vonatkozásoknak is: hogy milyen elvek mentén lehet felelősségteljesen használni. A negyedik modul pedig kimondottan az üzleti vezetőket vezeti be a MI-technológiába.

Az új kurzust SZTE gazdaságtudományi karán, marketing mesterszakon tanulók vehetik fel első ízben a tavaszi félévben.

Szeged élen jár a kutatásban is
Szegeden 1996-ban alakult meg az országban először a Mesterséges Intelligencia Kutatócsoport, amely tavaly az elsők között csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratóriumhoz. Az MI kutatás-fejlesztési tevékenység hat munkacsoportban folyik, ebből kettőnek az irányítását szegedi tudósok végzik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gazdaságtudományi Kar kurzus mesterséges intelligencia oktatás Szegedi Tudományegyetem
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés