Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 4. 13:10 Forrás: Szeged Televízió

Kovács-Makranczi Edina, szegedi háziorvos: Az oltások szervezése mellett a gyógyításra alig marad időnk

Minden vagyok, adminisztrátor, telefonos kisasszony csak épp orvos nem – egyre több háziorvos panaszkodik arra, hogy rengeteg az adminisztrációs feladat az oltásokkal, a kormánytól azonban ehhez semmilyen segítséget nem kapnak. Kovács-Makranczi Edina, szegedi háziorvos volt Balogh Judit vendége a Téma szerdai adásában.

Hirdetés

Nem csak a vakcina beadása, de az oltás megszervezése is a háziorvosok feladata, ami lehetetlen mértékű adminisztratív terhet hárít rájuk. Kovács-Makranczi Edina elmondta, a saját költségére kellett plusz adminisztátort felvennie, hogy egyáltalán el tudják végezni a munkájukat.

A gyógyításra még így is alig marad idő, egy-egy forgalmasabb oltási napon 12 órán keresztül, megállás nékül adják be a vakcinákat, ilyenkor a többi beteggel szinte egyáltalán nem tudnak foglalkozni.

Tapasztalatai szerint a keleti vakcinák elutasítottsága valóban nagyobb, azonban ez kezd megváltozni, ahogyan egyre többen belátják, milyen nagy szükség van a védettség megszerzésére. Ő is arra bíztatja minden betegét, hogy fogadja el az oltást.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit egészségügy háziorvos járványkezelés kínai vakcina oltás Szeged Televízió Téma vakcina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés