Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • A tavaszi szünet végéig, április 7-éig bezárnak az általános iskolák és az óvodák is, az üzletek március 8-ától két hétre bezárnak
Túl a városon 2021. március 4. 10:52

A tavaszi szünet végéig, április 7-éig bezárnak az általános iskolák és az óvodák is, az üzletek március 8-ától két hétre bezárnak

Ahogyan az várható volt, újabb korlátozásokat jelentett be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Azt mondta, le kell törni a vírus harmadik hullámát, amit ezekkel az eszközökkel lehet elérni.

Hirdetés

 

11:34 A vakcinaigazolványokat kölcsönösen el kell majd fogadni, egyelőre döntés nincs erről európai szinten. Nemhivatalosan az az álláspont, hogy az állami igazolásokat el kell fogadják minden országban az Európai Unión belül.

11:29 Szigorú korlátozásokat vezet be a kormány.

– Ha most nem zárnánk, nemcsak a megbetegedések és a halálozások száma nőne meg, de később is lehetne nyitni, ezért most zárni kell – mondta a kormányszóvivő. Majd bejelentette, az óvodákat és az általános iskolákat a tavaszi szünet végéig, április 7-éig bezárják, digitális oktatás lesz ott is.

Az üzleteket hétfőtől március 8-ától 22-éig bezárják, kivéve élelmiszerbolt, patika, drogéria, benzinkút. Minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi szolgáltatások.

A konditermek is két hétre bezárnak. Meccsek nem maradnak el. Szabadtéren sportolni, olyan sportoknál, ahol a védőtávolság biztosítása lehetséges, megengedett.

Ha van mód home office-ra, úgy dolgozzon mindenki. Kötelező a szabadtéri maszkhasználat. Szigorodik a személyforgalmi határátlépés is.

A bértámogatást kiterjesztik az összes szektorra, ahol most be kell két hétre zárni.

A részletek kidolgozása jelenleg is zajlik.

11:26 Hamarosan mi leszünk a legátolottabb ország az unióban, jelentette ki Gulyás Gergely.

11:25 Folyamatosan tart még most is a kormányülés, több kérdés még nincs tisztázva. Járványmatematikusokkal, virológusokkal egyeztetett a kormány. Növekszik a fertőzöttek és az elhunytak száma.

Korábban írtuk:

A járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés, így az alsó tagozatosoknak is érdemes lehet bevezetni a digitális oktatást – ezt is bejelentheti Gulyás Gergely.

A Kormányinfót tudósítjuk, ebben az írásunkban is követhetik a bejelentéseket.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gulyás Gergely járvány Kormányinfó koronavírus pandémia világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés