Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Nemcsak a hölgyeket várják nőnapon véradásra: csokoládé és virág lesz a bohócdoktorok ajándéka
Szegeden 2021. március 4. 15:50

Nemcsak a hölgyeket várják nőnapon véradásra: csokoládé és virág lesz a bohócdoktorok ajándéka

Az idén is megszervezik hagyományos nőnapi véradási akciójukat a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai. Most azonban – a járványveszély miatt – a piros orrú doktorok nem vehetnek részt személyesen az eseményen, de szeretetcsomagjaikat elküldik a véradóknak.

Hirdetés

Adj vért és ments meg három életet! – kéréssel hívják a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai az Országos Vérellátó Szolgálattal karöltve a lakosságot az idei tematikus Nőnapi véradásra Szegeden.

A járványügyi előírások miatt most változtak a véradás feltételei. Így Szeged első bohócdoktor alapítványának önkéntesei helyett, csak szeretetcsomagjaik várják majd a véradókat március 8-án, a hétfői nőnapon a Regionális Vérellátó Központban.

Idén a piros orrosok örömteli programja, a közös játékok, a lufi hajtogatás sajnos elmarad, lesz viszont táblás csokoládé, virág és piros szivacs szívecske, amivel most is igyekeznek meghálálni az önzetlen segítséget.

Az emberi vér egyedülálló, semmi mással nem pótolható. A levett vért műtéteknél, kezeléseknél, vérkészítmények előállításánál használják fel.

A rendszeres, kiegyensúlyozott véradásra azért van szükség, mert a vér tárolása jelentősen korlátozott. Ezért fontos, hogy ha tehetjük, és egészségi állapotunk megengedi, akkor legyünk váradók.

A Karitáció Alapítvány bohócdoktorai évről évre megmutatják bátorságukat, önzetlenségüket és nyújtják kezüket önkéntes véradásra.  Tegyünk minél többen így!

A véradás ideje és helyszíne

  • Március 8., hétfő 7 órától 14 óráig
  • Szegedi Regionális Vérellátó Központ
  • Szeged, Honvéd tér 4.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bohócdoktorok Karitáció Alapítvány nőnap véradás Regionális Vérellátó Központ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés