Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 4. 11:55 Forrás: Szeged Televízió

Rusvai Miklós: Bárkit is oltanak be, annak örülni kell, mert ez csökkenti a járvány terjedését

Tömeges oltás lesz a hétvégén, 60 év alatti krónikus betegeket oltanak majd, közben egyre több olyan jelzés érkezik, hogy a már nem 60 év alatti, de nem is nagyon öreg korcsoport pont kiesik az oltottak köréből. Rusvai Miklós vírusszakértő volt Balogh Judit vendége a Téma szerdai adásában.

Hirdetés

A vírusszakértő a műsorban megerősítette, hogy a 60-as éveik elején járó, nem krónikus betegek egyelőre kimaradtak az oltásból. Ennek oka, hogy a legidősebbeket kezdték először oltani, most pedig 60 év alatti krónikus beteg oltása kezdődik meg.

Annak, hogy sokszor az enyhébb alapbetegségben szenvedő 60 felettiek sem kerültek még sorra az az oka, hogy a vakcinák beadásakor nem csak a kor-, de a kockázati csoportok között is rangosolni kell.

Érdemi változást jelent viszont az, hogy egyik vakcina magyarországi alkalmazásában sem szerepel már az idősek beoltásának tilalma. Az AstraZeneca vakcinájával például az Egyesült Királyságban már beoltottak több százezer idős embert és az adatok alapján biztonságosan lehet használni.

Azt a vírusszakértő sem tudta megindokolni, miért a 60 év alattiakra vonatkozóan hirdették meg ezen a héten az oltási kampányt. Azonban hangsúlyozta, bárkit is oltanak be, annak örülni kell, hiszen ez mindenképp csökkenti a fertőzés terjedését.

A teljes beszélgetést ide kattintva tudja megnézni a Facebookon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit járványkezelés koronavírus oltás oltási terv Rusvai Miklós Szeged Televízió Téma vakcina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés