Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. március 4. 11:25

Online rendezik meg idén a fiatal zeneszerzők szegedi fesztiválját

Az idén már harmadszor rendezi meg az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Ház a fiatal zeneszerzők fesztiválját. Ez alkalommal rendhagyó módon, online követhetik nyomon az érdeklődők az eseményt.

Hirdetés

A fesztivált első ízben 2016-ban rendezte meg a z újszegedi művelődési ház, amely 1979 óta ad otthont kortárszenei hangversenyeknek, és jelenleg is székhelye a Vántus István Társaság Közhasznú Egyesületnek.

A fesztiválon személyes felkérések alapján szegedi, illetve Szegedről elszármazott, vagy Szegedhez kötődő fiatal, 40 év alatti zeneszerzők vehetnek részt kamarazenei és énekes kamaraegyüttesre írott művekkel.

A rendezvény célja a fiatal komponisták bemutatása a közönségnek, műveik népszerűsítése a szegedi közönség előtt.

A felhangzó művek előadására elsősorban helyi művészeket, illetve művészjelölteket kérnek fel: a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti kara, az SZTE Vántus István Zeneművészeti Szakgimnáziuma, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kara Ének-zene Tanszéke művésztanárait, egyetemi és főiskolai hallgatóit, a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház művészeit.

A rendezvény programja az idén is két fesztivál-hangversenyből áll. Március 9-én és 10-én az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Ház Facebook-oldalán online követhetik nyomon a koncerteket az éredeklődők.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bálint Sándor Művelődési Ház ingyenes koncert koncert online fiatal zeneszerzők szegedi fesztiválja
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés