Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Téma szerdán: Tragikus a helyzet a klinika intenzív terápiás részlegén. Panaszkodnak a háziorvosok, hogy annyi az adminisztrációs teendőik, hogy az már a gyógyítás rovására megy
Szegeden 2021. március 3. 18:44

Téma szerdán: Tragikus a helyzet a klinika intenzív terápiás részlegén. Panaszkodnak a háziorvosok, hogy annyi az adminisztrációs teendőik, hogy az már a gyógyítás rovására megy

A Szeged Televízió hírháttérműsorában ezúttal az egészségügy frontvonalában dolgozó orvos, Rusvai Miklós virológus, Kovács-Makranci Edina háziorvos és Szentiványi István külpolitikai szakértő lesz a vendég. Aki kérdez: Balogh Judit.

Hirdetés

Az adás témái:

  • 10 orvos mondott fel a Szegedi Klinika intenzív terápiás részlegén ez azt jelenti, hogy akárhány sürgős, azonnali sebészeti műtétet igénylő beteget hoznak be egyszerre, egyetlen altatóorvos jut rájuk, a helyzet tehát tragikus. Egy, a kórházban dolgozó orvos adott rendkívüli interjút műsorunknak!
  • Tömeges oltás lesz a hétvégén, 60 év alatti krónikus betegeket oltanak majd, közben egyre több olyan jelzés érkezik, hogy a már nem 60 év alatti, de nem is nagyon öreg korcsoport pont kiesik az oltottak köréből. Rusvai Miklós vírusszakértőt kapcsoljuk!
  • Minden vagyok, adminisztrátor, telefonos kisasszony csak épp orvos nem – egyre több háziorvos panaszkodik arra, hogy rengeteg az adminisztrációs feladat az oltásokkal, a kormánytól azonban ehhez semmilyen segítséget nem kapnak. Kovács-Makranci Edina, szegedi háziorvos lesz a vendégünk.
  • Orbánék együtt csúsztak le Szájer Józseffel az ereszcsatornán és vesszőfutásukra ma végre pont került – csak egy az ellenzéki reakciók közül a Fidesz néppárti frakcióból való kilépése kapcsán. Politikai értelemben mekkora kudarc ezt a történet a Fidesz számára – erről beszélgetünk Szentiványi István külpolitikai szakértővel.

Téma, közvetlenül a Szegedi Híradó után, 19 óra 30 perctől. A vendégekkel a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit beszélget.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szeged Televízió Téma

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés