Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Hiába gondolja úgy a Fidesz, hogy Szegednél bárhol lehetne strandolni a Tiszán, ezt mégis tiltják a jogszabályok
Szegeden 2021. március 3. 18:23

Hiába gondolja úgy a Fidesz, hogy Szegednél bárhol lehetne strandolni a Tiszán, ezt mégis tiltják a jogszabályok

Az előírásokat nem Szeged hozta, hanem az állam. Azokat az állami tulajdonú Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tartatja be. És nem lehet rajtuk változtatni.

Hirdetés

Évek óta tiltotta és tiltja a fürdést a Sárgán az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig), amit tábla is jelez a területen. Függetlenül attól, hogy ezt sokan egész egyszerűen nem hajlandóak tudomásul venni. Az önkormányzat többször is egyeztetett az Ativiziggel, és rendre azt a választ kapta, nem kívánnak változtatni a jövőben sem ezen a tiltáson.

A téma annak kapcsán került megint elő, hogy az önkormányzat 30 millió forintból rendberakja a Lapost Újszegeden – ott ugyanis lehet fürdeni, ha a koronavírus-járvány egyszer véget ér, és megfelelő a Tisza vízminősége. Erre az önkormányzati fejlesztésre reagált Német Ferenc fideszes és Haág Zalán KDNP-s önkormányzati képviselő, mondván, nemcsak ott lehetne fürdeni a folyóban Szegednél hanem a Sárgán is, és ők ezért milyen régen harcolnak, egyébként. Nyugodtan abbahagyhatnák a háborúskodást és a szegediek félrevezetését.

Bármennyire is nem értik a helyi fideszesek KDNP-sek, amikor kiállnak a partra hangulatot kelteni ezzel kapcsolatosan, a Sárgán tilos fürdőzni, szabadstrandot kijelölni, üzemeltetni. Az érvényben lévő jogszabályok alapján ugyanis úszóműves kikötők 100 méteres körzetében tilos fürödni.

Szeged nekilátott a Lapos fejlesztésének, megvan a cég, ami újjávarázsolja az újszegedi oldalt. És ne feledjük azt sem, amiről már korábban írtunk:

a szabadstrand megnyitásához az önkormányzatnak tárgyalnia kellett az Ativiziggel a terület hasznosításáról. Mihálik Edvin, újszegedi önkormányzati képviselő és Nagy Sándor városfejlesztésért felelős alpolgármester elérte, hogy az állami hatóság engedélyezze a fejlesztést a területén.

Ők ketten tényleg tettek azért, hogy legyen szabadstrand a városban.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Haág Zalán Lapos Mihálik Edvin Nagy Sándor Német Ferenc Sárga szabadstrand Újszeged
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés