Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Két napig csak a buszok mehetnek végig a belváros felé a Fő fasoron – csütörtöktől terelik a forgalmat!
Szegeden 2021. március 3. 14:01

Két napig csak a buszok mehetnek végig a belváros felé a Fő fasoron – csütörtöktől terelik a forgalmat!

A csapadékvíz-elvezető rendszer Újszegeden zajló fejlesztése során felbontják az útburkolat egy részét a Fő fasoron a Wallisch Kálmán utca torkolatánál.

Hirdetés

Március 4-én 8 órától március 5-én 16 óráig forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek.

A Fő fasor egyirányú lesz a Wallisch Kálmán utcától a Tanács utcáig, és ezen a szakaszon részben félpályán lehet haladni.

A másik irányból érkező, a belváros felé tartó forgalmat a Fő fasorról a Tanács utcára terelik.

Kivételt jelent a közösségi közlekedés: a buszok mindkét irányban továbbra is a Fő fasoron járnak. A forgalomkorlátozás a mellékutcákat is érinti:

  • a Wallisch Kálmán és a Thököly utcából csak jobbra,
  • a Tanács utcából pedig csak balra lehet kikanyarodni a Fő fasorra.

Az útfelbontás miatt a Fő fasor kerékpárútja sem járható egy rövid szakaszon. A forgalmi rend ideiglenes megváltozásáról jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket, és a munkálatok ideje alatt 30 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz érvényben az érintett területen.

A Fő fasoron zajló munka egy uniós projekt része. A tavaly novemberben elkezdődött fejlesztés Újszegedet, Kiskundorozsmát és Marostőt érinti. A korszerű esővíz-elvezető csatornák építésére és a kiskundorozsmai Bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtő csatorna felújítására, kapacitásának bővítésére nettó 1 milliárd 334 millió forintot fordít a szegedi önkormányzat. Ebből 1 milliárd 50 millió forintot tesz ki az európai uniós támogatás, 190 millió forint az önkormányzat saját forrása, és a Szegedi Csatornamű Társulat is hozzájárul a fejlesztéshez 94 millió forinttal.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fő fasor terelés Újszeged Tanács utca Thököly utca Wallisch Kálmán utca

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés