Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 3. 12:46 Forrás: Szeged Televízió

Totyik Tamás: Olyan, mintha feláldozhatónak tekintenék a pedagógusokat

Az iskolák azonnali bezárását követelik a pedagógus-szakszervezetek a tomboló járvány miatt. Pár napja már a népegészségügyi központ járványügyi osztályvezetője is ennek lehetőségét vetette fel, mindeközben azonban nem történik semmi. Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke volt Balogh Judit vendége a Témában kedden.

Hirdetés

A Pedagógusok szakszervezetének álláspontja az, hogy szükség lenne a jelenléti oktatás felfüggesztésére, de elsősorban azokat az iskolákat kellene bezárni, ahol megjelent a fertőzés. Vannak olyan északi megyék, ahol lassan életveszélyes az oktatás folytatása, míg más járásokban csak néhány megbetegedés fordult elő – így ott tovább működhetnének az intézmények.

Több, mint 40 tanár halt meg eddig koronavírus-fertőzés következtében, a szakszervezet információi szerint. Totyik Tamás elmondta, néha olyan, mintha feláldozhatónak tekintenék a pedagógusokat – ezt támasztja alá az is, hogy a nemzetközi ajánlásokkal ellentétben a kormány nem kezeli kiemelten a tanárok beoltását.

A szakszervezet szerint nevetséges az, hogy miközben az iskolaőröket már beoltották, vagy előre sorolták, a pedagógusok még mindig nem kerültek előre az oltási tervben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit digitális oktatás járvány koronavírus oktatás pedagógus Pedagógusok Szakszervezete Szeged Televízió Téma Totyik Tamás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés