Hirdetés
Túl a városon 2021. március 2. 16:55 Forrás: MTI

5500 egészségügyis távozott, óriási eredménynek tartja a kormány, hogy többen nem mentek el – még

Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató azt mondta, az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint.

Hirdetés

Jelentés egy másik Magyarországról a Magyar Távirati Irodától:

„– Több mint 110 ezren dolgoznak az állami egészségügyi rendszerben, ennek a csoportnak a nagy része elfogadta az új szerződését. Az arány akár még 96 százalékig is felmehet – vélekedett Jenei Zoltán.

Az országos kórház-főigazgató azt hangoztatta: ebben a helyzetben minden garancia megvan arra, hogy az ellátás színvonala az ország bármely területén az eddiginek megfelelő marad, sőt akár javulhat is. Azt mondta, hogy bár sok volt a kétkedő és a kritikus vélemény, az egyénre lebontott tárgyalások és az információáramlás hatására végül 95 százalékos eredmény született, amely még javulni is fog.

– Nyilatkozni vasárnapig kellett, az új törvény szerinti foglalkoztatás hétfőn kezdődött – közölte Jenei Zoltán. Kiemelte, hogy a tárgyalásokon sok kérdés, aggály fogalmazódott meg. Ezeket folyamatosan gyűjtik, egyeztetve a kórházi vezetőkkel. Nyitottak gondolkodni arról, hogy a következő időszakban miként tudnak még többet tenni a minőség javításáért. Az országos kórház-főigazgató azt mondta, tiszteli azon egészségügyi dolgozókat, akik ebben a nehéz időszakban is vállalták, hogy maradnak az állami szférában.

»Teljes garanciát lehet adni« arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás – jelentette ki Jenei Zoltán. Megjegyezte, hogy vannak olyan kisebb városi kórházak, amelyekben egy-egy területen nagyobb létszámban nem írták alá az új szerződést, ezeken a helyeken átcsoportosítással biztosítanak majd megfelelő körülményeket.”

Jenei Zoltán és a Magyar Távirati Iroda is elfelejti például azt, hogy sokan, például Szegeden is, záradékkal írták alá csak a szerződésüket, ami május 31-éig él. 

Az meg, hogy az ellátás színvonala még javulhat is... Az a javulás eddig sem az orvosok, ápolók miatt maradt el. Sokkal inkább a kormány hozzáállása miatt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügyi szolgálati jogviszony felmondás Jenei Zoltán Országos Kórházi Főigazgatóság országos kórház-főigazgató

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés