Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. március 2. 16:08

Kinyitja kötészetét a szegediek előtt a Somogyi-könyvtár

A látogatóknak is elérhetővé teszi kötészeti szolgáltatásait Somogyi-könyvtár: laminálásért, tűzésért és spirálozásért lehet a könyvtárhoz fordulni, de könyvek és szakdolgozatok bekötését is vállalják.

Hirdetés

A szolgáltatás megrendelése a Könyv(tár)Ponton – a járványügyi rendeleteknek megfelelően a könyvtár épületén kívül –, ahol az érdeklődők személyesen is egyeztethetnek a rendeléséről a kötészet egyik munkatársával, illetve átadhatják az otthonról hozott dokumentumokat kötésre, spirálozásra.

A szolgáltatásokért az egyeztetést követően előre kell fizetni: helyben, a Könyv(tár)Ponton vagy átutalással.

A teljesítés határideje függ a darabszámtól és a rendelés leadásának időpontjától. A vállalt munkák megkezdése előtt a behozott dokumentumokat előzetesen fertőtlenítik.

Nyomtatást, illetve régi, muzeális dokumentumok restaurálását a könyvtárban továbbra sem vállalják.

A könyvkötészeti szolgáltatás részleteiről a Somogyi-könyvtár honlapján lehet részletesen tájékozódni.

A Somogyi-könyvtár az 1950-es évek végétől foglalkoztat könyvkötő szakembereket a könyvtári állomány megóvása és gondozása érdekében.

A bibliotéka első könyvkötője Burkus András, egy három generációs szegedi könyvkötő család tagja volt. Ő hozza létre, majd 1992-ig vezette a könyvtár könyvkötő műhelyét. A szegedi bibliotéka állományában sok kötet őrzi keze nyomát, mint ahogyan méltó utódaiét is. 

A több mint hat évtizede működő könyvkötő csoport kiváló szakmai tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezik.

A könyvtár által szervezett nyílt napokon, így például a Múzeumok Könyvtári Éjszakáján, évről évre júniusban a nagyközönség könyvkötészeti bemutatókon nyerhet bepillantást a könyvtár kötészeti műhelyének titkaiba. A bemutatók visszatérő közönsége maga is megtapasztalhatja, hogy a könyvkötők méltán büszkék szakmájukra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: könyv Somogyi-könyvtár kötészet szolgáltatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés