Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szeged segít: telefonos kapcsolattartással, nyomtatással is támogatja a háziorvosok munkáját az önkormányzat
Szegeden 2021. március 2. 14:06

Szeged segít: telefonos kapcsolattartással, nyomtatással is támogatja a háziorvosok munkáját az önkormányzat

Szeged önkormányzati képviselői és a polgármesteri hivatal Humán Közszolgáltatási Irodája is folyamatosan kérdezi a város háziorvosait, miben, hogyan tudnának segíteni, hogy minél gördülékenyebb legyen a koronavírus elleni védőoltások beadása.

Hirdetés
Hirdetés

Szeged hatvanhét háziorvosi körzetéből eddig huszonnyolcból kértek segítséget: a polgármesteri hivatal Humán Közszolgáltatási Iroda e-mailben valamennyi orvost megkereste, felajánlva az önkormányzat segítségét. A jövő héten hétfőtől szervezett formában, együttműködve indul el a közös munka. A háziorvosok elsősorban a betegekkel való kapcsolattartásban kértek segítséget, illetve a különböző tájékoztatók kinyomtatásában. Ez azt jelenti, hogy a polgármesteri hivatal Humán Közszolgáltatási Iroda segítségével és részbeni koordinálásával, Szeged kulturális intézményeinek a dolgozóival elindul egy hatékonyabb, telefonos kapcsolattartás. Felkérik ezeknek az intézményeknek a dolgozóit arra, hogy segítsenek abban a háziorvosoknak, hogy a munkahelyükről felhívják a pácienseket, hogy mehetnek felvenni a koronavírus elleni vakcinát, azaz akik vállalják ezt a munkát, azoknak nem kell bemenni az orvosi rendelőbe, hanem a saját munkahelyéről is telefonálhat, vagy akár otthonról, home office-ban is segíthet így.

(fotók: MTI)

Szeged önkormányzatát Cs. Szabó Zsuzsanna Csongrád-Csanád megyei háziorvosi kollegiális szakmai vezető főorvos levélben kereste meg Botka László polgármestert, kérve az önkormányzat segítségét a minél hatékonyabb és gyorsabb oltakozásban, de kért segítséget ebben a kormány is. Cs. Szabó Zsuzsanna a telefonos kapcsolattartás mellett sok egyéb mellett arra is kéri az önkormányzatot, hogy a védőoltások kiszállításban, a nyilatkozatok nyomtatásában is segédkezzen Szeged.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: háziorvos Humán Közszolgáltatási Iroda járvány koronavírus pandémia vakcina védőoltás világjárvány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés