Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Karikó Katalin: Nem kell mínusz 70 fokon tárolni a Pfizer-vakcinát, a második oltás több mint egy hónap múlva is beadható!
Túl a városon 2021. március 2. 12:31

Karikó Katalin: Nem kell mínusz 70 fokon tárolni a Pfizer-vakcinát, a második oltás több mint egy hónap múlva is beadható!

Szeged leendő díszpolgára a Facebook-oldalán reagált egy ismerősének kérdésére a vakcináról azután, hogy változott Magyarországon az oltási terv.

Hirdetés
Hirdetés

Galgóczi Ágnes még vasárnap nyilatkozott arról, hogy igyekeznek kitolni a második oltás időpontját. Ez azt jelenti a Karikó Katalin tudományos munkáját felhasználó Pfizer-vakcina esetében, hogy huszonegy nap helyett harmincöt napra adják csak be a második oltást.

Nem kell aggódni!

– írta Szeged leendő díszpolgára ennek kapcsán, mert a Pfizer védőoltásának már az első adagja is véd, és ha három helyett öt hétre kapjuk meg a második oltást belőle, akkor is jónak kell lennie. Karikó Katalin a védőoltás tárolásáról is írt a válaszban: évekig tárolták az oltásokat mínusz 70 fokon, mínusz 20 fokos tárolási hőmérsékleten, normál hűtési körülmények között nem is tesztelték. De azóta bebizonyosodott, lehet magasabb hőmérsékleten is tárolni az oltást: az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) azt közölte, normál hűtési körülmények között is tárolható.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: BioNTech járvány Karikó Katalin koronavírus pandémia Pfizer vakcina védőoltás világjárvány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés