Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Kék hírek
  • „Jó ötletnek” tűnt itthon vett sokmilliós autókat Csehországban forgalomba helyezni, de végül utolérte a NAV az ügyeskedőket
Kék hírek 2021. március 2. 09:47 Forrás: MTI

„Jó ötletnek” tűnt itthon vett sokmilliós autókat Csehországban forgalomba helyezni, de végül utolérte a NAV az ügyeskedőket

Luxusautókat a forgalmi adó megfizetése nélkül értékesítő bűnszervezet tagjait vették őrizetbe.

Hirdetés

Barnáné Horváth Melinda, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense közölte, a három férfi ellen bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanújával indult eljárás.

Az egyik férfi a megrendelők igényei szerint cseh cégek nevére vásárolt luxusautókat magyar autószalonokban. Az értékes autókat kivitték Csehországba, ahol azokat forgalomba helyezték, és külföldi rendszámot kaptak. Ezután a megrendelők bérleti szerződéssel használták az autókat, majd a fiktív számlákkal magyar számlázási láncolaton átfuttatott járműveket kedvező áron meg is vették.

A bűnszervezet tagjai egy ideig a saját nevük alatt üzleteltek, de később már ukrán és magyar strómanok neve mögé rejtőztek. A konstrukcióval a magyar költségvetésnek több mint 500 millió forint kárt okoztak, mert a fiktív számlák közbeiktatásával az értékesítés áfáját nem fizették meg.

A bűnszervezet dél-alföldi vezetőjétől egy kiterjedt ismerősi kör vásárolta a járműveket, a vevők közé csak ajánlással lehetett bekerülni. A megrendelők között többen születésnapra, karácsonyra, diplomaosztóra vásárolták a luxusjárművet.

A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói egyszerre mintegy harminc helyszínen csaptak le a bűnszervezethez köthető ingatlanokra és foglaltak le bizonyítékokat. A gyanúsítottak cseh, szlovák, spanyol, magyar bankszámláit, ingatlanjait, járműveit is zárolták. A Kecskeméti Járásbíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csehország NAV Barnáné Horváth Melinda Kecskeméti Járásbíróság luxusautó NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés