Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 2. 08:55

Garai Szakács László: Orbán Viktor megint becsicskította az Európai Néppártot

Manfred Weberék újra visszavonulót fújtak. VÉLEMÉNY.

Hirdetés

Emlékeznek még ezekre a plakátokra?

A hátsó embert „tudjuk, ki”. Viszont azt talán akkor sem fogta föl senki, hogy Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság elnöke, néppárti politikus, azé a frakcióé, amelyben a Fidesz is virít – azóta is, és a jelek szerint eztán is.

Mert megcsinálhatták ezt a szánalmas plakátkampányt, ami után nem az történt, hogy kirakták a magyar kormánypártot a frakcióból, hanem felfüggesztették a párt tagságát, és három bölcsre bízták, döntse el, mit kelljen valójában dönteni. A három bölcs bölcsen addig bölcselkedett, míg kiderült bölcsen nem tudtak megegyezni majdnem egy éven át vakarták a fejüket teljesen feleslegesen, eredmény nélkül. Közben volt egy EP-választás, a Fidesz megint csatlakozott a Néppárthoz.

És megint ment a köldöknézés egészen addig, amíg Deutsch Tamás azt nem találta mondani a költségvetésről szóló vita hevében, hogy frakcióvezetője, Manfred Weber stílusa a Gestapo módszereit idézi. Jött megint a látszatfelháborodás, ami azzal ért véget, hogy Deutsch Tamás jogfosztott képviselő lett.

Ekkor egy kicsit megint elgondolkodtak azon, hogy csak kéne csinálni valamit a Fidesszel. Ezért kineveztek egy bizottságot, hogy gondolják újra az új tagok felvételét és a régiek esetleges kizárását. Február végére el is készültek őrült nagy munkájukkal. Ekkor írt levelet Orbán Viktor: hamarabb elhagyják a képviselőcsoportot, minthogy szavazna arról a párt, hogy kizárja-e a Fideszt vagy sem. Erre most a Néppárt átgondolta az egészet:

az eredeti tervek szerint a képviselők felének igen szavazatával kizárható lett volna a Fidesz, ezt átírták kétharmados többségre.

Az Európai Néppártnak 187 képviselője van, 13 fideszes politikus ül a frakcióban.

Érthetetlen, hogyan tud időről időre Orbán Viktor „jobb belátásra” bírni egy ekkora frakciót. Valószínűleg ez a videó, bár poénnak tűnik, mégis igaz:

Azt viszont nem tudom eldönteni, ez kinek kellemetlenebb:

  • nekünk, magyaroknak, hogy ilyen kedves vezetőnk van,
  • vagy az Európai Néppárt képviselőinek, hogy így sakkban tudják őket tartani.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Deutsch Tamás Európai Néppárt Garai Szakács László Jean-Claude Juncker jegyzet Manfred Weber Orbán Viktor Soros György vélemény
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés