Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Vízi András, szegedi gyermeksebész: méltatlan pókerpartiban kellene elfogadni azt, hogy továbbra is fogoly legyek
Szegeden 2021. március 1. 19:42

Vízi András, szegedi gyermeksebész: méltatlan pókerpartiban kellene elfogadni azt, hogy továbbra is fogoly legyek

Ezt vasárnap éjszaka 23 óra után írta a Facebookra Vízi András, az egyik legelismertebb szegedi gyermekorvos, gyermeksebész.

Hirdetés

Vízi András gondolataihoz nem kívánunk hozzátenni semmit. Csupán annyit, hogy neki és gyógyító társainak már csak alig több mint 4 órájuk maradt dönteni. 

„Csak ülök a kanapén és szétszakad a fejem, 1 hete megállás nélkül figyelem a híreket, mi következik, mi várható. Se éjjelem se nappalom.
15 éve diplomáztam orvosként és választottam a gyermeksebészetet. Sokan így ismernek zöldben.
25 évesen elfogadtam, hogy rendben van az, hogy a barátaim minden hétvégén horgásznak, túráznak, utaznak, míg én havi 10-et ügyeltem. És akkor még nem járt az ügyeleti pihenőnap. 
Emlékszem az első fizetésemre, amire vki csak annyit mondott jobb napomon megkeresem.
Az első nyáron, »büdös lábú« gyakornokként nem én vettem ki szabadságot, hanem 2x1 hetet aludhattam hullaként, amikor jutott.
6 év szakképzés alatt extra motivált voltam, imádtam amit csináltam. 2009-ben 3 hónap alatt az OBSIban lettem az aki ma vagyok, úgy h a szeptikus kórteremben éltem és laktam, minden percemet ott töltöttem és lettem Gyermektraumatológus. 
2012-ben leszakvizsgáztam és lettem a magam ura, felfelé ívelt minden. Nyertem fiatal gyermeksebészek fórumát, és traumásokét is. Nagy jövőt jósoltak Nekem.
Jövőt! Amit már nem látok: fáradt vagyok, csalódott, kiégett és dühös!
Az állami egészségügy belülről fal fel, addikció nélkül nehezen viselhető. Kinek a nők, kinek az alkohol vagy drog, nekem a sport.
Ha belőlem sikerült 15 év alatt a motivációt kiölni, akkor Biztosan nem csak Bennem van a baj.
24 órám maradt egy méltatlan pókerpartiban elfogadni azt, hogy továbbra is fogoly legyek. Nem, nem a pénzzel van bajom, sokkal inkább az elvekkel!
Azzal h egy 60-as években felújított műtőben dolgozom, ami 2. világháborús filmben díszlet lehetne, ha nincs a Fuss a szegedi Gyermeksebészetért! kezdeményezés az osztályra és az ambulanciára NEM jutott vna semmi!!!, és hogy 15 éve hallgatom, hogy majd 1x jobb lesz!
Most jobb lehetne, de erre belekeverik a politikát, a szakdolgozókat semmibe veszik, és úgy magyarosan megoldjuk "okosba"
Betegeim vannak, és szüleik, akikkel mindig emberséges tudtam maradni a problémák ellenére, és nem tudom mi lesz ha nem írom alá az új szerződést! Ha nemmel döntök, h nézek a szemükbe?
De van egy családom, Ők mindennél fontosabbak, és nem akarok korán halni, mint az átlag orvos.
24 órám maradt...
A kép hajnal 3 kor, két műtét közötti betegcserénél készült. Én vagyok a képen, aki 10 percet alszik, hogy észnél legyen a következő életmentő műtétre...”

(Fotó: Vízi András Facebook-oldala)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügyi szolgálati jogviszony szegedi klinika Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szerződés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés