Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 1. 10:37 Forrás: mti

Koronavírus - MSZP: azonnal vonják vissza a védettségi igazolás módosítását!

A koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló kormányrendelet módosításának azonnali visszavonását követelte az MSZP európai parlamenti képviselője hétfőn.

Hirdetés
Hirdetés

Ujhelyi István a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a szombati Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányrendelet-módosítás, miszerint a koronavírus elleni védettségi igazolványban nem tüntetik fel, kit melyik vakcinával oltanak be.

Problémaként beszélt arról, hogy a módosítás szerint a központi nyilvántartásban sem fog szerepelni ez az adat. Ez pedig fontos információ a mellékhatások, illetve későbbi betegségek szempontjából - jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus kitért arra, hogy az európai országok nagy része - még a baráti Lengyelország is - és az EU vezetői is azon az állásponton vannak: csak olyan oltásokat fogadnak majd el az egységes uniós oltási igazolvány rendszerében, amely megkapta az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét.

Kifejtette: ez azt jelenti, hogy a magyar munkavállalókra - köztük az ingázókra, vagy fuvarozókra - továbbra is vonatkozni fognak az utazási korlátozások. Hozzátette: azok is tiltólistára kerülhetnek, akik nyugati oltóanyagot kaptak ugyan, de ezt a megfelelő magyar igazolás hiányában nem tudják bizonyítani.

Ujhelyi István szerint „egyetlen megoldás van az Orbánék által felállított csapdára”, ha a kormány sürgősen egyeztet az orosz, illetve kínai vakcinagyártókkal, és arra kéri őket, hogy mielőbb adják be engedélykérelmüket az uniós hatósághoz.

Hozzátette: ha a Szputnyik V és a Sinopharm oltóanyaga is megkapja az európai engedélyt, akkor mindenki megnyugodhat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: koronavírus oltás Ujhelyi István vakcinaigazolás
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés