Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 28. 12:24 Forrás: Szegedi Tükör

Nyerünk-e bocsánatot valaha is az elmúlt 30 év vétkeiért? – Kutnyik Pál olvasói levele


Hirdetés

„Ha mégis értenéd a lelket, add meg lelkemnek azt a nagy kegyelmet, hogy semmi kíntól komisszá ne váljak, ne csak megértsek, de meg is bocsássak” – írta Mezey Katalin balladájában. Hozzátenném még Dag Hammarskjöld idevágó gondolatát, miszerint

„a megbocsátás a gyermeki álom beteljesedése (...), a törött legyen újra ép, és váljon tisztává, ami bepiszkolódott”.

Hát kérem, a magyar politika – és tán valamennyi a világon – olyan, mintha ezer bajtól vérezne. És mi ebben (mint szeretnék elhitetni – mindenben) élen járunk. Semmi sem úgy megy, mint kellene, pedig az volna a normális, ha nem húznánk százfelé. De legalábbis (ideológiailag) többfelé, emberileg az ország népessége legalább két részre osztva önmagát. Így sem jó!

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

A két részre osztódás főbűnöse a hatalom, kimondva: a Fidesz. Érthető, hogy az utóbbi egy esztendőben igencsak nagy problémát okozott hazánkban is a koronavírus. A helyzettel így is visszaélt, hogy a zavarosban halászva olyan rendelkezéseket és döntéseket erőltetett ki (visszaélve a kétharmados többséggel), ami a kialakult helyzetben nem volt ildomos és erkölcsös. (Ilyen volt egyebek mellett az egyetemek státuszának erőltetett megváltoztatása, a Covid–19-vakcináknak szabálytalan használatba vétele, a szükséges anyagi segítségnyújtás elmulasztása és sok más egyéb ügy...)

Aki rendszeresen odafigyel a hírekre, olvassa a sajtót, észrevehette, hogy vannak hírek, amiket heteken (hónapokon) keresztül – egy kis túlzással – szinte napokon át ismételgetnek. Sok-sok ilyen ismételgetés közepette engem „a 13. havi nyugdíj visszaépítése” – négy év alatt – tudott volna kizavarni a világból. A 2008–2009-es világválság idején a Gyurcsány–Bajnai-érát (az évek során talán több ezerszer is leírva, illetve emlegetve) vegzálták, holott – épp a válság miatt! – a visszavonás ideiglenes volt! Akkortájt, a 2010-es választások során, a Fidesz 14. havi nyugdíjat is ígért, ha győznek a választáson. Győztek. Ma 2021-et írunk, tíz év telt el, és most vakaróznak, hogy négy év alatt (2024-re) megkapjuk a 13. havit. Ha annyira sérelmezték az elvételt, még ígérték a 14. havit is, akkor mi a fenére vártak, várnak? Merthogy a hőzöngésük nem volt őszinte és tisztességes, az biztos! Most meg szívük „jószándékát” naponta az ablakba teszik...

Na de hát, mi várható el Európa legkorruptabb kormányától?

Kutnyik Pál

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Kutnyik Pál olvasói levél Orbán Viktor Szegedi Tükör
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés