Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 27. 15:35

Mélypontra kerültek az albérletárak az ingatlan.com szerint

És még az is lehet, hogy csak átmenetileg állt le a bérleti díjak csökkenése.

Hirdetés

Bár éves szinten még bő 10 százalékkal csökkent a januári KSH-ingatlan.com lakbérindex, havi szinten már alig változtak a bérleti díjak, ami pedig arra utal, hogy elérhették a mélypontot.

Az ingatlan.com szombati közleményében arról tájékoztatott, hogy legfrissebb, februári adataik szerint is éves szinten 20 százalékkal 130 ezer forintra csökkent a kiadásra kínált budapesti lakások és házak bérleti díja, januárhoz képest azonban nem történt változás, ezek a számok is arra utalnak, hogy a fővárosban megállt az áresés.

A Budapesten kívüli albérletpiaci kínálatot nézve pedig az látszik, vannak megyeszékhelyek, például Szombathely és Kecskemét, ahol januárhoz képest nőttek a bérleti díjak.

A felsőoktatási keresztféléves képzések indulása miatt január-februári időszak hagyományosan az év erősebb hónapjai közé tartozik az albérletpiacon. Emiatt nem tudni biztosan, hogy tartósak-e az idei változások, vagy csak átmenetileg állt le a bérleti díjak csökkenése.

A KSH–ingatlan.com lakbérindexe szerint januárban a bérleti díjak országos átlagban 12,7 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól, havi szinten, vagyis a decemberhez képest azonban 0,1 százalékkal emelkedtek, ami lényegében stagnálásnak felel meg.

A januári adatokból kiderül továbbá, hogy az egy hónappal korábbihoz viszonyítva Pest megyében, a közép-, dél- és nyugat-dunántúli régióban 0,9-2,5 százalékkal nőttek az albérletdíjak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: albérlet ingatlan ingatlanár ingatlanpiac Központi Statisztikai Hivatal KSH statisztika
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés