Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Arra kéri a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Orbán Viktort, hogy a romló járványhelyzet miatt zárja be az iskolákat
Túl a városon 2021. február 26. 21:45 Forrás: 24.hu

Arra kéri a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Orbán Viktort, hogy a romló járványhelyzet miatt zárja be az iskolákat

Nyílt levélben kérik a kormányfőt, hogy hozza meg ezt a nem igazán népszerű döntést.

Hirdetés

Az érdekvédelmi szervezet szerint mára már komoly vészhelyzet alaklut ki az oktatási-nevelési intézményekben, amelyek sok esetben a fertőzések gócpontjai. És a helyzet csak rosszabb lesz, hisz maga Orbán Viktor mondta, hogy a járvány eddigi legnehezebb két hete előtt áll az ország.

A PDSZ kiemelte az intézmények nagy része már eddig érintett valamilyen járványügyi intézkedésben, van ahol részleges, de sok helyen teljes bezárást kellett elrendelni a fertőzések miatt.

Jelenleg sem a dolgozók, sem a gyerekek és sem a hozzátartozók nincsenek biztonságban.

A pedagógustársadalom elöregedett, az átlagéletkor 54 év, sokan valamilyen krónikus betegséggel küzdenek. Ennek ellenére az oktatási intézmények dolgozói nincsenek kiemelt helyen az oltási programban. Beoltásuk nem is történt meg, még a bentlakásos intézményekben, gyermekotthonokban sem.

A PDSZ Országos Választmánya arra kéri a kormányfőt, „ebben a történelmi helyzetben tegye most félre politikai megfontolásait”, higgadtan fontolja meg javaslatait, honfitársaink védelme érdekében rendelje el a digitális munkavégzést valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén.

Azt is kéri a szakszervezet, hogy a kormány anyagilag is segítse a gyermekükkel otthon maradó szülőket és a munkáltatókat. Véleményük szerint erre az Európai Unió biztosít fedezetet.

Azt kérik Orbán Viktortól, hogy legyen határozott, és hozza meg ezt a népszerűtlen döntést.

„Ezek történelmi idők – és történelmi jelentőségű döntések állnak Ön előtt. Ne hagyjon cserben bennünket és a társadalmat: állítsuk meg a harmadik hullám rohamos terjedését!”

– áll a nyílt levélben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: digitális oktatás nyílt levél Orbán Viktor Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete oktatás betegség covid-19 diákok fertőzés gyerekek iskola iskolabezárás járvány járványkezelés koronavírus közoktatás Orbán-kormány pedagógus szakszervezet vírus PDSZ
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés