Hirdetés
Szegeden 2021. február 26. 15:18

Nem lesz kirakodóvásár a Cserepes soron: visszakozott a vállalkozó

Március 6-án lett volna az első kirakodóvásár az új helyszínen, ám a rendezést szándéknyilatkozattal is megerősítő vállalkozó elállt a rendezéstől.

Hirdetés

Szeged önkormányzata még tavaly, december 1-jén kezdett el tárgyalni egy befektetővel arról, hogy a Cserepes soron hosszú ideje veszteségesen működő piacon megtartott kirakodóvásárt, használtcikkpiacot hogyan lehetne megtartani a jövőben is. Azon a tárgyaláson kiderült, a szombatonként megtartandó vásárhoz a felajánlott terület mérete nem volt megfelelő.

Ezután január végén kereste meg az önkormányzatot egy magánvállalkozó, hogy a Cserepes sor 14–18. alatt egy magánterületen vállalkozna a vásár megszervezésére. Azt is elmondta, hogy a vásár mellett más rendezvények megszervezését is tervezi a közel hét hektáros területen. A tárgyalások során az önkormányzat a teljes körű segítségét felajánlotta: szombati napokon például biztosította volna a buszjáratot – a 90-es került volna arra.

A magánvállalkozó február 5-én aláírta azt a szándéknyilatkozatot, miszerint március 6-ára vállalja a vásár elindítását és ehhez a fent említett terület felett rendelkezik.

Az aláírt szándéknyilatkozat

Csakhogy mégsem lesz vásár március 6-ától az említett helyszínen. Gácsér Béla ugyanis visszavonta a szándéknyilatkozatot. Megkerestük a vállalkozót, hogy indokolja a döntését, Gácsér egy rövid e-mailben írta le a döntésének okait:

„legnagyobb sajnálatunkra nem tudjuk megnyitni a Szeged, Cserepes sor 14–18. szám alatt lévő területen, az általunk tervezett új használtcikkpiacot. Döntésünk meghozatalában fontos szerepet játszott a folyamatosan romló gazdasági környezet és a Covid-járvány kialakulóban lévő harmadik hulláma. Ezek az előre nem látható körülmények miatt, lehetetlen lenne a piac gazdaságos üzemeltetése.”

Szeged önkormányzat megerősítette, továbbra is nyitott olyan vállalkozók irányába, akik a kirakodóvásár megszervezésére vállalkoznak.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Cserepes sor kirakodóvásár

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés