Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kárfelmérés: levélben érdeklődik a szegedi klinika, hány orvos és ápoló nem írná alá a szerződését
Szegeden 2021. február 26. 12:27

Kárfelmérés: levélben érdeklődik a szegedi klinika, hány orvos és ápoló nem írná alá a szerződését

Azt kérik a részlegvezetőktől, hogy küldjenek pontos számokat arról, várhatóan mennyi egészségügyi dolgozó helyezte kilátásba a felmondását. Közben arról kaptunk információt, hogy van olyan osztály, aminek a dolgozóival megegyezett a szegedi klinika.

Hirdetés

Nem hátrál meg a Szegedi Tudományegyetem és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, egyelőre úgy néz ki, hogy nem kívánják elfogadni a petíciót jegyzők követeléseit.

Ez legalábbis a felszín. Úgy tudjuk, a központi fenyegetőzések ellenére a szegedi traumatológusokkal már születhetett valamiféle egyezség.

Óráról-órára változhat a helyzet, de az biztos, hogy a szerződések aláírási határideje március 1-je, akinek ekkora nincs aláírt papírja, az lényegében felmondott. Igaz, nem egyértelmű, hogy mi történik ezután, mivel a veszélyhelyzet miatt kormányrendelet tiltja meg a felmondást az egészségügyben.

A 444.hu-n Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő azt írta, Szegeden „fenyegetőzéssel próbálja meggyőzni a Rovó László által vezetett Szegedi Tudományegyetem az egészségügyi dolgozókat az új munkaszerződés aláírására”.

A fenyegetőzésről eddig is lehetett hallani, de konkrét bizonyíték nem volt, csupán az orvosok számoltak be arról, hogy a petíciójukra úgy reagált a klinika: van B-tervük, hogyan pótolják őket.

Most a klinika listát kér a részlegvezetőktől, hogy mennyi orvost és szakdolgozót érinthet a felmondás. Ez már csak azért is érdekes, mert nehezen fogadható el, hogy ezt bárkinek bárkivel is előre közölnie kellene.

Összlétszám, főben megadva (forrás 444.hu)

A 444.hu szerint a dolgozóknak egy tájékoztatót is kiküldtek, amiben az áll:

„Aki most nem írja alá a szerződést és végkielégítéssel megy el, nem jöhet vissza az SZTE-re dolgozni, sem 1 év múlva, sem 5-10 év múlva. Arra kérnek mindenkit, hogy egy esélyt adjanak arra, hogy tisztán lássanak, hogyan fog működni ez a rendszer.”

A 444.hu cikke ugyanakkor nem tér ki arra, hogy a tájékoztatót ki küldte ki a dolgozóknak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szerződés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés