Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Van 800 millió forint arra, hogy Kálomista Gáborék filmet forgassanak az őszödi beszédről
Művház 2021. február 26. 10:58

Van 800 millió forint arra, hogy Kálomista Gáborék filmet forgassanak az őszödi beszédről

Nagy tételben mernénk rá fogadni, hogy 2022 tavaszára a mozikba kerül a film, és a tévében is bemutatják. Már a címe is remekül áthallásos: A hazugság ára.

Hirdetés

Hatalmas a titkolózás, de már válogatják a szereplőket az őszödi beszéd kiszivárogtatását és az azt követő 2006-os zavargásokat feldolgozó „fikciós krimihez”. Egyelőre keveset tudni, de a felkeresett színészek arról számoltak be a 24.hu-nak, hogy a válogatás szervezői mindenkinek váltig állítják: fikciós filmről van szó.

Az őszödi beszédet és az azt követő eseményeket feldolgozó filmet 240 millió forinttal támogatja az állam.

A 24.hu birtokába jutott levél tartalmaz egy összefoglalót a filmről:

„Amikor egy ambíciózus, de elnyomott közvéleménykutató szakember rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll újságíró szerelmével, és nyomozni kezd, de mivel hamar konfrontálódik a főnökével, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak.”

A lapnak többen megerősítették, hogy bár a levél nem tartalmazza az őszödi beszéd szavakat, a szereplőválogatáskor ennyit azért elmondanak azoknak, akiket megkeresnek.

A 24.hu-nak nyilatkozó színészek nem vállalták a felkérést, mert nem szeretnének politikai harcok kereszttüzébe kerülni.

A filmesek már idén márciusban kezdenék a forgatást, ami kapkodásra utal, ami viszont azt vetíti előre, hogy leghamarabb karácsony környékén vagy jövő tavaszra a mozikba kerülhet a film. Azért tippelünk erre, mert elképzelhető, hogy a filmet tévében is vetítenék, igény biztosan lenne rá 2022 áprilisáig.

„A kapkodás miatt is azt éreztem: lehet, hogy itt nem művészi célok dolgoznak a háttérben, hanem valami más. Márpedig színészként csak olyanhoz akarom adni az arcom, amit később is vállalhatónak tartok” – mondta a 24.hu-nak az egyik megkeresett színész.

A stáb állítólag neves angol rendezőt ígér, ami elsőre furcsának hathat a 800 milliós költségvetést nézve, ez ugyanis alig több mint 2 millió font.

Egyelőre nem tudni biztosan, ki forgatja A hazugság árát, de a színészeket a Megafilm székházába hívják meghallgatásra a 24.hu szerint. Ez Kálomista Gábor, a NER egyik kedvenc fimesének cége.

A lap kikutatta, hogy A hazugság ára NFGY/3315/2021 gyártási nyilvántartási számon készül, és a film készítője a MEGA FILM Kiadó Kft. A gyártást tavaly november 16-án elkezdték, a forgatást idén március 21-én kezdenék és idén október 23-án fejeznék be.

Érdekesség, hogy A hazugság ára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kulturális tesztjén 31 pontot kapott, 3-mal többet, mint a Szegedi Szabadtéri Játékok történetét feldolgozó dokumentumfilm, ami 28 pontot ért el.

(Nyitóképünk illusztráció, 2006. október 23-án készült Budapesten. Forrás: IndexVideo)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz film kampány NER őszödi beszéd
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés