Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Rusvai Miklós: Őszre érhetjük el a nyájimmunitást, de csak akkor, ha elég embert sikerül beoltani
Szegeden 2021. február 25. 16:15

Rusvai Miklós: Őszre érhetjük el a nyájimmunitást, de csak akkor, ha elég embert sikerül beoltani

Évtizedekig velünk maradhat a koronavírus, csak gyakorlatilag olyanná szelídül majd, mint a normál influenza. Először viszont el kell érni a nyájimmunitást, Magyarországon – Rusvai Miklós szerint – ez akár már őszre meglehet. A virológus erről beszélgetett Balogh Judittal a Téma szerdai adásában.

Hirdetés

A szakember szerint a koronavírus a szezonális influenzához hasonlóan az életünk része marad, de nem okoz majd a jelenlegihez hasonló járványt, mert idővel az emberi szervezet megtanul majd alkmazkodni hozzá.

Addig is a járvány egyetlen megoldását a vakcinák jelentik – a korlátozásokat akkor lehet majd biztonságosan feloldani, ha megfelelő számú ember kapta meg az oltást.

Ha az ígéretek teljesülnek, Magyarországon őszre érhetjük el a nyájimmunitást. Rusvai Miklós szerint ehhez sokkal több ember beoltására van szükség, mint a jelenleg regisztrált bő két és fél millió. Azonban úgy véli, ahogyan egyre többen kapják meg a vakcinát úgy mindenki számára nyilvánvalóvá válik majd, hogy a készítmények biztonságosak és akkor növekedhet az oltási kedv.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit járványkezelés koronavírus koronavírus-elleni oltás nyájimmunitás oltás Rusvai Miklós Szeged Televízió Téma vakcina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés