Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Péterffy Attila: 2021-et csak további működési támogatásokkal élhetik túl az önkormányzatok
Szegeden 2021. február 25. 12:20 Forrás: Szeged Televízió

Péterffy Attila: 2021-et csak további működési támogatásokkal élhetik túl az önkormányzatok

A kormány az önkormányzatiság létalapjait igyekszik felszámolni Botka László szerint. A megyei jogú városok tagozatának nyolc polgármestere ezért most közösen veszi fel a kesztyűt a kormány ellen. Balogh Judit vendége Péterffy Attila, Pécs polgármestere volt szerdán a Témában.

Hirdetés
Hirdetés

Pécs polgármestere elmondta, azért lépett be több megyei jogú város is a Magyar Önkormányzatok Szövetségébe, mert azt látták, hogy más szervezetek nem tudják, vagy nem is akarják hatékonyan képviselni az ellenzéki nagyvárosok érdekeit.

Az újonnan alakult tagozatuk elnökének a városok Péterffy Attilát választották meg. A Téma szerdai adásában elmondta, az önkormányzatok jórésze jelenleg nem a fejlesztési projektek hiányával küzd, hanem a működési bevételek csökkenésével – ezért csak a működési támogatások nyújthatnak hathatós segítséget számukra. Céljuk, hogy 2021-ben egyetlen lakos se szembesüljön a közszolgáltatások minőségi, vagy mennyiségi csökkenésével, az önkormányzati intézmények szolgáltatásait pedig továbbra is mindenki igénybe tudja venni.

„Ugyanazt az életet szeretnénk biztosítani a polgároknak, amit megszoktak és joggal elvárnak. A mi dolgunk az, hogy az ehhez szükséges állami kompenzációt kiharcoljuk.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit helyi iparűzési adó Magyar Önkormányzatok Szövetsége megyei jogú város Megyei Jogú Városok Szövetsége önkormányzatiság Pécs Péterffy Attila Szeged Televízió Téma

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés