Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ritka orvostechnikai eszközt adományozott a szegedi gyermeksebészetnek a Karitáció Alapítvány
Szegeden 2021. február 24. 18:37

Ritka orvostechnikai eszközt adományozott a szegedi gyermeksebészetnek a Karitáció Alapítvány

Képriport
Kétmillió forintot ér az a vénaszkenner, amelyet Szeged első bohócdoktor alapítványa, a Karitáció adott át a szegedi gyermekklinika sebészeti osztályának. Az adományt egy névtelenséget kérő szegedi cég finanszírozta.

Hirdetés

Az értékes eszközt Hidegkuti Petra az alapítvány kuratóriumának tagja adta át Kovács Tamásnak, a gyermeksebészeti osztály vezetőjének.

A BS 300 típusú vénakereső szkenner a jövőben nagymértékben megkönnyíti a kis betegek vénakeresését, észlelhetővé teszi a bőr alatti ereket, illetve az egészségügyi dolgozók munkáját is nagyban segíti vérvételkor vagy injekció beadáskor.

A traumás, balesetes gyerekektől vért venni, infúziót bekötni nagy kihívás a legtapasztaltabb orvosoknak és ápolóknak is, hiszen az ijedtség, a sokk, a fájdalom érhető módon megviseli a gyermekeket és a szülőket is.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Lucának az átadón készült fotóit!

Ezekben a szituációkban egy ilyen eszköz hatalmas segítséget jelent, hiszen elsőre megtalálják a kis beteg vénáját, minimálisra csökkentve így a beavatkozással járó kellemetlenséget.

A gyógyítást segítő, adományozó program részeként csokoládét és plüss mackókat is ajándékoztak a klinikán lábadozó gyerekeknek.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány Karitáció Alapítvány szegedi gyermekklinika gyermeksebészet vénaszkenner
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés