Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Harangozó Tamás a Témában: azt kérte a Fidesz, szavazzák meg a megszorításokat és azt, hogy a kormány jól kezelte a járványt
Túl a városon 2021. február 24. 13:37 Forrás: Szeged Televízió

Harangozó Tamás a Témában: azt kérte a Fidesz, szavazzák meg a megszorításokat és azt, hogy a kormány jól kezelte a járványt

Egy sor embereket segítő intézkedést javasolt a kormánynak az ellenzék, ezek közül egyet sem fogadtak meg.

Hirdetés

Felül kellene vizsgálni a korlátozásokat, mert a kaszinók nyitva tartása elfogadhatatlan, miközben az állatkerteket zárva kell tartani. Az is furcsa, hogy az éttermek nem fogadhatnak vendégeket, miközben az üzemi menzákon lehet étkezni – mondta Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes a Szeged Televízió Téma című hírháttér műsorában, hangsúlyozva, hogy helyes, ha a járványügyi szakemberek döntenek, de érdemes lenne néhány logikátlannak tűnő korlátozást felülvizsgálni.

Érdekesség, hogy miközben Orbán Viktor keddi videójában arról beszélt, hogy megvolt az első körös egyeztetés a járványügyi szakemberekkel, ezen a megbeszélésen reumatológus és idegsebész is ült az asztalnál, de járványügyi szakember nem. Harangozó Tamás szerint börleszkbe illő lenne, ha a miniszterelnök csak olyan orvosok tanácsát hallgatná meg, akik azt mondják, amit hallani akar.

Az MSZP-s politikus elmondta: arra tettek javaslatokat, hogy min lehetne változtatni a jobb járványkezelés érdekében, de ezek közül egyet sem fogadtak el a kormánypártok.

Sőt, Harangozó szerint a kormány visszaélt a rendkívüli felhatalmazással, és egy sor olyan rendeletet alkotott, ami politikailag kedvező nekik, de semmi közük a járványkezeléshez.

Az ellenzéki javaslatok közül

  • az álláskeresési járadék idejének meghosszabbítását;
  • a 100 százalékos táppénzt a koronavírus-fertőzötteknek és a koronavírus-gyanúval otthon maradóknak;
  • a 30 éven aluliak adóelengedését;
  • és a legalább 80 százalékos bérkiegészítést sem fogadta el a Fidesz-KDNP.

„Más országok ezeket meg tudták tenni” – mondta Harangozó Tamás, hozzátéve, Magyarországon lényegében nem működik a kontaktkutatás sem, ami a járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eleme.

„Olyan alapvető dolgokat javasoltunk, amiknek semmilyen politikai színezete nincs, az emberek életét segítené, a járvány terjedését csökkentené”.

Harangozó Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy a mostani veszélyhelyzet-meghosszabbítás rendeletei közül csak egyhez, a kijárási korlátozáshoz nem nélkülözhető a különleges jogrend, a többihez elég lenne kormányrendelet vagy parlamenti döntés.

„Nem a következő 90 napra kértek tőlünk felhatalmazást, hanem az elmúlt 90 nap összes intézkedését meg akarták velünk szavaztatni, illetve azt, hogy politikailag mondjuk ki, minden rendben volt. Pedig nem volt minden rendben”

– tette hozzá Harangozó Tamás.

Harangozó Tamást a Szeged Televízió műsorvezetője, Balogh Judit kérdezte:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járványkezelés koronavírus különleges jogrend parlament veszélyhelyzet Balogh Judit Harangozó Tamás járvány MSZP pandémia Szeged Televízió Téma világjárvány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés