Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 24. 10:37

Kézilabda, motorsport, Dubaj – ezek a legfontosabbak a kormánynak koronavírus idején

Nem sokkal azután, hogy kormánytöbbség 90 nappal meghosszabbította a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyezetet, új projekteket nyilvánítottak kiemelten fontos üggyé. A járványhoz azonban egyiknek sincs semmi köze.

Hirdetés

Az mfor.hu számolt be róla, hogy egy kedd este megjelent rendeletben a kormány három ügyet kiemelten fontos közérdekké minősített. Ezek:

  • a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezéséhez szükséges budapesti, szegedi, tatabányai és debreceni beruházások,
  • a  Kelet-Magyarországi Versenypálya Korlátolt Felelősségű Társaság által a Magyarországi MotoGP megrendezésére irányuló vagyoni értékű jog megszerzése,
  • illetve, a 2020-as Dubaji Világkiállításon (ami várhatóan idén októberben lesz megrendezve) való részvételünkhöz szükséges beruházások.

Nem először fordul elő, hogy a Fidesz furcsán értelmezi a járvány alatt a közérdeket – a Gazdaságvédelmi Alapból például költöttek már milliárdokat focira, stadionra, kommunikációra is.

Hogy ennek a döntésnek mi a jelentősége?

A fenti a három ügyben a közbeszerzéseket mostantól rendkívüli sürgősséggel, hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban lehet lefolytatni.

Vagyis éppen, úgy, ahogyan az a kormánynak a leginkább kényelmes, számunkra pedig a lehető legkevésbé átlátható. Ezt a magyar közbeszerzési gyakorlatot nem csak itthon, de az Európai Unióban is heves kritizálják, legutóbb épp az Európai Bizottság hívta fel arra a figyelmet, hogy a hamarosan hazánkba érkező 2250 milliárd forintot az eddigieknél átláthatóbb módon kell felhasználni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dubaj férfi kézilabda járványkezelés kézilabda közbeszerzés közpénz motor rendelet sport
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés