Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. február 23. 13:00

Az olimpiára vezető út egyik állomása volt Szeged

Nagyon elégedett volt a körülményekkel és az új uszodával Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki erről a Szeged Televízió Aréna című műsorában beszélt. Természetesen szó volt a felkészülésről, válogatottról és az olimpiáról is.

Hirdetés

Märcz Tamás kiemelte, jól érezte magát a válogatott Szegeden és nagyszerű érzés volt egy ilyen mérkőzéssel felavatni az új uszodát. Az edzőtáborról a szakember elmondta, a cél az volt, hogy azok a játékosok, akikkel az olimpiára készül, együtt készülhessen, megismerjék egymást. Azonban több hiányzó is volt ezért nem sikerült mindent maradéktalanul megvalósítani és át is alakult a tervezett egy hét programja. A kiesők miatt olyan játékosok is lehetőséget kaptak, akik még nem voltak válogatottak. Ilyen például a szegedi Sánta Dániel is.

A kapitány azt hozzátette, szerbek nagyon erős csapattal érkeztek a közös edzőtáborba, ami szintén erősítette a felkészülést és jó tapasztalatszerzés volt.

A mérkőzésről a szakember annyit mondott, hogy a magyar válogatott jól kezdte a mérkőzést, az első negyedben fantasztikusan játszott, a második félidőben is jól tartotta magát, azonban a szerbek a harmadik negyedben védekezést váltottak, amelyre nem tudtak megfelelően reagálni. „Azonban a válogatottban van még tartalék” – tette hozzá.

A Szegedi Vízilabda Egylet játékosa, Sánta Dániel is meghívást kapott a válogatottba és rögtön góllal mutatkozott be. Märcz Tamás szerint technikás játékos, jó a hozzáállása és remek csapatember.

Az olimpiai csoportellenfelek kapcsán a szövetségi kapitány elmondta, örül a sorsolásnak, úgy látja, egy kicsit könnyebb a magyaroké, mint a másik. A cél mindenképpen az első, vagy a második hely megszerzése a csoportban.

A beszélgetés végén Märcz Tamás reményét fejezte ki, hogy visszatér még majd a válogatott Szegedre, az új uszodába.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: avatás edzőmérkőzés Szerbia Tiszavirág Sportuszoda válogatott vízilabda Märcz Tamás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés