Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 23. 11:25

Semmi sem számít, csak a bosszú, most a NAV szállt rá Iványi Gáborékra

Minden előzetes információ nélkül közel 250 millió forintot vont le Iványi Gáborék számlájáról a NAV. Ennek a lépésnek köszönhetően közel ezer dolgozó és azok családjának megélhetése került veszélybe.

Hirdetés

„A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményei anyagilag ismét kritikus helyzetbe kerültek. A NAV a mai napon számlánkra terhelte azt a 246.131.000 forintos hátralékot, mely az egyes intézményeink bérkifizetésével kapcsolatos járulékterhet jelenti” – áll az Oltalom Karitatív Egyesület Facebook bejegyzésében.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől még 2011-ben vonta meg a magyar állam az egyházi státuszt. Ezt a besorolását annak ellenére sem kapták vissza, hogy a strasbourgi bíróság ezt a döntést jogellenesnek ítélte. A szervezet ezzel nem csak az állami támogatást, hanem azt egy százalékok felajánlásából érkező bevételeiket is elvesztette.

Az egyesület azt is leírta, hogy azt az összeget, ami szerintük jogosan járna, és évek óta nem kapják meg, nem tudják visszafizetni járulék vagy más tartozás formájában.

Kiemelték, amennyiben a NAV nem hajlandó tárgyalni és haladékot adni, mint ahogy ősszel a Nemzeti Közművek tette a gázelzáráskor,

akkor márciusban nem tudnak bért fizeti, mintegy ezer munkavállaló és ugyanennyi család veszítheti el munkalehetőségét, megélhetését, az ellátottakról, intézményeikről nem is beszélve.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Iványi Gábor Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség NAV
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés